середу, 15 серпня 2018 р.

«Поетичне перевесло» у Вовчику

    14 серпня у церковному календарі – День пам'яті мучеників Маккавеїв, звідси і назва свята – Маковея. Цей день називають ще Медовим Спасом, позаяк саме в цей період настає пора збирання меду з вуликів. Тож, з метою популяризації художнього слова, народознавства, українських традицій та діалогу поколінь Лубенською центральною районною бібліотекою спільно з Полтавською обласною молодіжною громадською організацією «Твій Світ», Спілкою жінок трудівниць «За майбутнє дітей України», Вовчицькою філією клубу «Надвечір’я», аматорським колективом «Бабусеньки»  було проведене літературно – мистецьке свято «Поетичне перевесло». На гостину з різнобарв’ям трав, п’янким медом та маком, спеченими пиріжками з маком, піснями та віршованим словом запросили члени Вовчицької філії клубу «Надвечір’я» села Вовчик. 
Під час заходу звучали українські народні пісні у виконанні гурту «Бабусеньки», членкині клубу Світлана Ярута  і  Віра Гарна, Олена Надворна і Ярина Воловик, Раїса Нагайна читали власні поетичні твори, згадували часи юності.  Чудовими віршованими рядками  своєї доньки Наталії ділилася з присутніми Марія Степіна. Учасники пісенного колективу Раїса Пасічна і Марія Сухомлин, Надія Клепач і Олена Кутурій, Наталія Лапко не лише дарували  чудові пісні  свого неперевершеного репертуару, а й виступили талановитими  ведучими, презентуючи  місцевих поетів . Своїм творчим надбанням з аматорами слова ділилися і професіонали – літератори Раїса Плотникова та Микола Кочерга. Їх творчість надихнула не тільки представників старшого покоління, але і молодь. Ростислав Клепач, Яна Шостак, Катя Василенко із задоволенням декламували вірші українських класиків. 
Привітали  учасників з Медовим Спасом директор центральної районної бібліотеки Валентина Сьомак та голова Спілки жінок трудівниць «За майбутнє дітей України» Раїса Кошель. На завершення свята кожен бажаючий зміг взяти участь у імпровізованій ляльковій виставі, яку провела психолог проекту Юлія Пода. 
Тож, учасники не тільки поглибили свої знання про українські звичаї та традиції, а і поспілкувались, ознайомились з технікою казко – терапії. А закінчився захід смакуванням справжніх полтавських шуликів. 
Проект реалізується за підтримки Німецького федерального фонду «Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє.» в рамках програми«Місце зустрічі: Діалог». 









Немає коментарів:

Дописати коментар