четвер, 22 листопада 2018 р.

Сльоза пекучої пам’яті

       У журливі дні листопада, коли вся Україна вшановує пам’ять жертв голодомору 1932 – 1933 років, у районній бібліотеці для дітей ім О.Донченка був організований перегляд літератури «Голодне лихоліття в пам’яті людській». 
   Зібрані матеріали виставки розкривавють справжні причини, особливості, хронологічний перебіг та наслідки трагедійного явища – голодомору в Україні на початку 30 –х років.
        Голод 1932 – 1933 рр. – одна з найбільш скорботних сторінок історії українського народу, коли у стражданнях, виснажені голодом, вмирали діти, молоді люди, їхні батьки. За оцінками істориків, тоді загинуло майже десять мільйонів людей.

      Страхітливі події тих літ вписали чорну й ганебну «славу» тоталітарної держави в життя українського народу навічно. Пам’ять про ті часи вкарбувалася у свідомість наших співвітчизників назавжди, вона болем проймає серця людей, є насправді невмирущою і передається з покоління в покоління новим генераціям.
       Минуле вже не можна змінити, але важливо, щоб кожен усвідомив, що збереження історичної пам’яті про трагічні події допоможе уникнути повторення трагедії.
        Запалимо ж свічку пам яті та помолимося за всіх замучених голодом українців.

Немає коментарів:

Дописати коментар