середу, 14 листопада 2018 р.

Тріумф-мозаїка: «Сторінки книги рекордів Гіннеса у бібліотеці»


       В усі часи людство прагнуло до створення власних маленьких рекордів. Зусилля і наполегливість, спритність, уміння звичайних мрійників приводили їх до досягнення поставлених цілей.
   Про рекорди, здійснені на межі фантастики, про незвичайне, нетривіальне, захоплююче та цікаве вели мову учасники клубу «У дружньому колі».  Тему заходу було обрано  неспроста, адже напередодні, 9 листопада, у всьому світі відзначають День книги рекордів Гіннеса.

     Далекого осіннього дня 1951 року британський  інженер, власник пивоварні Х’ю Бівер поставив собі за мету створити видання, в якому були б зібрані воєдино унікальні людські досягнення та дивовижні факти природи. Промайнули літа… Сьогодні «Книга рекордів Гіннеса» - одна з найвідоміших книг світу, яка видається у 100 країнах та перекладається 37 мовами. Щороку, в усіх куточках земної кулі проводяться офіційні змагання, встановлюються нові рекорди та долаються вже зафіксовані. Найдивовижніші з них й надалі поповнюють сторінки цього унікального довідника.
     Ведучі заходу, бібліотекарі абонементу центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика Наталія Мусієнко та Ніна Бородавка, ознайомили присутніх із вражаючими історіями перемог з щорічного видання світової колекції рекордів. Не оминули увагою й досягнення українців, адже наші земляки в цій справі не пасуть задніх. У «Книзі рекордів Гіннеса» чимало сторінок присвячено українським рекордсменам. Але, як-то кажуть, краще раз побачити, ніж 100 раз почути. Тож чудовим доповненням розповіді була демонстрація захоплюючих фото та відеосюжетів на великому екрані. Побачене й почуте вкотре довело: «Багато, що вважалось неможливим, доки не було зроблено». Заряд емоцій та вражень вплинув на присутніх. Людмила Башук та Галина Білодід з радістю продемонстрували усьому загалу власні досягнення. Вони виконали такі акробатичні вправи, які під силу не кожному юному. Серед чоловічої аудиторії теж є своєрідний рекордсмен. Сергій Калашник, палкий прихильник поетичного слова, знає напам’ять величезну кількість віршів, може їх декламувати впродовж двох годин поспіль. Тож цього погожого осіннього дня в стінах бібліотеки звучала дивовижна поезія, подарована жіночим серцям від чоловіка.
     Захід добігав кінця, враження переповнювали присутніх: скільки є у світі неймовірного, на який щабель змогло піднятись людство завдяки своєму розуму, винахідиливості, здібностям та наполегливості!






Немає коментарів:

Дописати коментар