середу, 18 вересня 2019 р.

Вересень… Йде віками начитана осінь…

     18 вересня колоритна, яскрава, невгамовна, творча, талановита Ганна Кревська в стінах центральної книгозбірні імені Володимира Малика зібрала навколо себе небайдужих до Слова людей на творчий вечір « Сіни осені».
     Захід розпочала ведуча Людмила Пазенко, начальник відділу культури і туризму Лубенської райдержадміністрації,яка запросила присутніх пройти крізь осінні сіни до теплої світлиці творчості відомої письменниці краю, члена Національної спілки  письменників та журналістів України, журналістки газети «Вісник» Ганни Кревської.

      Ганна Кревська є лауреатом премій ім. Василя Симоненка та Володимира Малика, обласної премії ім. Івана Котляревського, загальнонаціонального конкурсу «Українська мова – мова єднання», володарем гран-прі IX Всеукраїнського еко-фестивалю «Лель», авторка поетичних збірок «Коли опадають вітри», «Під корою», «Імена снігу». А нещодавно із друку вийшла перша її прозова книга « Ситцеве щастя».
    Багато лубенців, без перебільшення, чекали на цю зустріч. Тому  презентація нової книги  була сповнена  любові до рідної землі, до людей, щемливих спогадів про ситцеві історії, про долі людей, родин… Вихід книги « Ситцеве щастя» - це творча самореалізація  авторки. Вона містить 8 оповідань та повість. Це – художнє відтворення історії полтавського краю 30–60-х років ХХ століття.
   Ганна Кревська стверджує, що нова війна починається на землі тоді, коли йдуть у небуття останні воїни, жертви попередньої. Нині з ними обривається цілий пласт нашої історії. Але не до кінця... В основі цієї збірки лежать щоденникові записи її героїв, унікальні, історичні фотографії, зібрані письменницею на Лубенщині. А уривок із оповідання «Окраєць хліба» не розчулив хіба що глухого.
    Своїми враженнями від книги поділилися присутні на заході Раїса Плотникова, Олександр Сиченко, Валентина Сьомак, Світлана Дзус, Катерина Скуратовська. 
   Яскраво лунало на заході поетичне слово із вуст самої авторки та студентів Лубенського медичного училища. Поезії з попередніх книг звучали якось по-новому. Теплі слова і гарні пісні дарували учасники колективів «Жайвір» (РБК), «Берегиня» (с.Клепачі), а також Галина Михайленко та Надія Бутович.   
    Панувала надзвичайно тепла та емоційна атмосфера. Справді був вечір високої духовності, людяності та краси.












Немає коментарів:

Дописати коментар