четвер, 31 березня 2022 р.

Творчість – як психологічна підтримка 

   З перших днів повномасштабної війни громадська організація «Твій Світ» почала проводити арт – терапевтичні заходи для людей похилого віку та біженців. Зокрема, такі заходи активно відвідують жінки з дітьми, які переїхали до громади з зони активних бойових дій. До допомоги цим групам долучається чимало небайдужих людей і організацій. Так, перші зустрічі відбувалися у безпечному місці – коворкінгу «WайFайна». Після того, як облаштували укриття для відвідувачів, майстер – класи почали проводити у Публічній бібліотеці імені Володимира Малика. Налагодили співпрацю і з Лубенським міським центром соціальних служб, громадською організацією «Спілка жінок – трудівниць «За майбутнє дітей України» та  спільно залучають нових учасників з числа біженців, доставляють гуманітарні набори.

 

     Організатори обрали формат зустрічей, що наближений до гуртків само/взаємодопомоги, проте обговорення тем, які зазвичай учасники підіймали до війни, замінили арт – терапією. Відтак, люди можуть отримати емоційну підтримку, відволіктися від впливу травматичних ситуацій, отримати необхідну інформацію. Проводить заняття психологиня Юлія Пода. Вона допомагає власноруч створювати малюнки, обереги, займатися творим процесом рукоділля, що сприяє психологічній та емоційній підтримці учасників. За час війни учасниками таких зустрічей стали близько 100 осіб. 

     Зараз є потреба у подібних заходах, число осіб, які опинились у кризовій ситуації через війну зростає, тому організатори планують наступні заходи, зокрема для дітей, жінок та осіб похилого віку. Запрошують долучатися і інші  громадські організації та волонтерів.   

     Громадська організація «Твій Світ» переорієнтувала проєкт «Разом задля гідної старості»,  підтримку якому надало Посольство Великої Британії в Україні та має змогу надавати психологічну, емоційну та гуманітарну підтримку людям похилого віку та особам,  які опинились у кризовій ситуації через війну. 










Немає коментарів:

Дописати коментар