четвер, 26 січня 2023 р.

Бібліотеки громади прозвітували та взяли старт на виконання нових завдань

    Закінчився «лютий 2022-й рік», прийшов час узагальнювати результати, підбивати підсумки, тому що вдалося зробити, відзначити досягнення, розповісти про те, чому завадила війна. Тож бібліотечна спільнота Лубенщини зібралася на підсумкову нараду «Бібліотечні заклади Лубенської громади у ритмі часу: підсумки роботи за 2022 рік, завдання на 2023 рік».

Задала тон конструктивної розмови директор Публічної бібліотеки імені Володимира Малика Валентина Сьомак, як відмітила, що у нових реаліях бібліотечні заклади Лубенської громади показали високий рівень комунікації, швидше реагування на події, професійну мобільність та спроможність до змін. Навіть в умовах воєнного часу вони залишаються осередками інтелектуальної свободи та громадянської активності, провідниками національних ідей, просторами толерантності та просвітництва, територіями безпеки та психологічного комфорту для внутрішньо переміщених осіб.

   Також завідувачі бібліотек-філій отримали рекомендації щодо основних напрямків роботи. А це: планування занять з медіа - та цифрової грамотності; захист інформаційного простору; збір фактів та документування про сучасну війну, які входитимуть до майбутньої колекції Лубенської громади; налагодження дієвої комунікації з внутрішньо переміщеними особами, сприяння їх соціалізації; популяризація історичного, літературного краєзнавства та професійна орієнтація юнацтва; промоція книги та читання, з поєднанням віртуального світу та традиційної наочності; реалізація інновацій у соціокультурній діяльності; участь у Всеукраїнських та обласних конкурсах; актуалізація бібліотечних фондів згідно з методичними рекомендаціями, наданими Міністерством культури та інформаційної політики України. 

У 2023 році продовжиться співпраця бібліотечних закладів громади з Полтавською обласною молодіжною громадською організацією «Твій Світ», яка започатковує новий проєкт «Захищені старостати: створення пунктів безпеки в старостинських округах Лубенської громади. Медіаграмотність. Безпека. Медицина». Голова громадської організації Олександр Чепур ознайомив присутніх з тематичною направленістю даної новації та запросив завідувачів взяти участь у її реалізації.

Бібліотеки Лубенського краю прагнуть у складних умовах війни залишатися невід’ємною частиною громади та забезпечувати вільний доступ користувачів до інформації, знань та культурних надбань.  









Немає коментарів:

Дописати коментар