пʼятницю, 23 лютого 2024 р.

 НАВЧИВСЯ САМ – НАВЧИ ІНШИХ!

         23 лютого у Публічній бібліотеці імені Володимира Малика відбувся практикум для бібліотечних працівників, заклади яких входять до мережі хабів цифрової освіти. Спілкування та навчання відбулося у творчій і злагодженій атмосфері. Адже книгозбірня з 2020-го року є ключовим партнером проєкту «Дія.Освіта». Тож на практикум завітали бібліотекарі, аби удосконалити власну цифрову грамотність з метою подальшого вдосконалення діяльності хабу. 
       Під час практикуму провідний бібліотекар ВІС Віталіна Курильчук, надала детальну консультацію з організації колег в плані урахування різнорівневих цифрових потреб користувачів, звернувши більш прицільну увагу на роботу з проєктом «Дія.Освіта». Координатор презентувала кращі зразки досвіду бібліотек України, які успішно працюють в даному напрямку роботи.
      Провідний методист бібліотеки Наталія Мусієнко у своєму слові акцентувала увагу присутніх на наступному: «У березні 2023 року була прийнята програма розвитку читання на період до 2032 року «Читання як життєва стратегія». З урахуванням завдань, представлених у документі, бібліотеки мають всебічно популяризувати свої фонди та сприяти усебічному розвитку зацікавленості читачів у роботі з книгою».
Тож у другій частині практикуму присутні обговорили новий жанр рекламно-ілюстративного характеру, який поєднує літературу, візуальне мистецтво та інтернет-технології – буктрейлер. Наталія Іванівна детально зупинилася на характеристиці тізерів, їх видах, назвах та базових функціях. А бібліотекар відділу обслуговування Лариса Гончарук поділилася з колегами лайфхаками та набутим досвідом у створенні візуального образу книги і провела майстер-клас з підготовки буктрейлера. Про технічні основи його створення інформувала Віталіна Курильчук. Після цього всі присутні застосували свої щойно отримані навички на практиці, спробувавши створити власний буктрейлер.
      Директор бібліотеки Валентина Сьомак у своєму виступі зазначила, що основний етап звітності бібліотекарів уже завершився. Цього річ вона була не легкою, адже були застосовані нові форми державної звітності 6-НК та оновлений ECMaP. При цьому бібліотекарі поділилися труднощами, які виникли під час роботи над електронною версією звітності. Тож на практикумі були підведені підсумки зробленого та окреслено плани й перспективи на найближчий час.











Немає коментарів:

Дописати коментар