неділю, 4 лютого 2024 р.

 КНИЖКОВА ВАЛІЗА 

   Справжня валіза з книжками приторохкотіла коліщатами до Лубенської публічної бібліотеки імені Володимира Малика для промоцій читання та психологічної підтримки юних відвідувачів книгозбірні. В упаковці на нас чекала дійсно справжня велика валіза, одягнена у футляр з логотипом проєкту, а її вміст перевершив усі сподівання. 
     Понад два десятки яскраво ілюстрованих книг, олівці, маркери та довжелезний книжковий Черв’як! Все це зроблено для того, аби дитині було легше здолати стрес нелегкого сьогодення. Серед книг - вірші, казки, оповідання і просто історії, сюжети яких захоплюють з перших рядків! Кожна книга унікальна та цікава. Наприклад, про пса Патрона та клуб врятованих тварин, як правильно ревіти та про велику книгу почуттів.
     "Бібліотеки - це місця сили. А бібліотекарі - не просто провідники у світ книжок, а й підтримка та опіка наших маленьких відвідувачів", - зазначає директор Валентина Сьомак, котра особисто доправила цінний дарунок у книгозбірню. 
     Книжкова валіза - це спосіб змістовно та цікаво проводити з дітьми дозвілля, пояснити складні речі простими словами,  проговорити через книги складні ситуації.
     Валізу бібліотека отримала завдяки участі у проєкті «Валізка з книжками» для українських бібліотек, який організовано культурним інститутом Німеччини Goethe-Institut у співпраці з Німецькою бібліотечною асоціацією (dbv) та Українським інститутом книги за підтримки МЗС Німеччини. Goethe-Institut разом з експертами у сфері літератури зібрав чудові і такі вкрай потрібні валізи з дитячими книжками українських та зарубіжних авторів.
      Окрім книжок у наборі є також сенсорні іграшки, розмальовки та посібник від відомих психологів про те, як розмовляти з дітьми про війну, вміти їх підтримати та пояснити складні речі простою мовою.
     Щиро дякуємо за такий цінний і дуже важливий дарунок! За чудову підбірку не лише цікавих, а й корисних книг.





Немає коментарів:

Дописати коментар