пʼятницю, 1 березня 2024 р.

 Видатний український хореограф

     У чудовий сонячний день, 29 лютого, у компанії чарівних жінок відбулася неймовірно захоплююча подія – перша зустріч в цьому році членів клубу «У дружньому колі» з працівниками Публічної бібліотеки ім. В. Малика. Бібліотекар Сніжана Кириченко познайомила присутніх з циклом розповідей про видатних митців минулого та сьогодення «Зіркова велич України».

      На першому історичному екскурсі слухачі клубу дізналися про видатного українського хореографа та реформатора українського сценічного танцю П.П.Вірського. Присутні познайомилися з його творчим шляхом, з видатними подіями в його житті, а головне, з його дітищем – Академічним ансамблем народного танцю України.

       За роки роботи в ансамблі П.Вірський поставив близько ста окремих номерів. Причому ставив він всі свої хореографічні постановки тільки на основі українського фольклору. Майже піввіку не сходять зі сцени його легендарні постановки такі, як «Повзунець», «Ляльки», «Запорожці» , «Шевченки» та інші. А «Гопак» став візитною карткою ансамблю, який по сьогоднішній день викликає бурхливі овації в найбільших концертних залах по всьому світу. Увазі присутніх було запропоновано відеоперегляд виступу ансамблю ім. П.Вірського.

        А також презентовано книгу Наталії Туягін «Мирослав Вантух і ансамбль Вірського», яка розповідає про титанічний труд новітнього керівника ансамблю та самих учасників найвідомішого танцювального ансамблю світу.







Немає коментарів:

Дописати коментар