вівторок, 4 червня 2024 р.

 «Блискучий майстер слова»

Тільки рвучи серце 
І стікаючи кровꞌю,
Можна написати 
Геніальні речі.
А. Дімаров
      А зустрічі продовжуються… У переддень останнього дня весни, у стінах Публічної бібліотеки ім. В.Малика, знову зустрілись члени клубу «У дружньому колі».
       Четвертий історичний екскурс приурочений літературі, художньому слову та памꞌяті видатного українського письменника – А.А.Дімарова.
   Анатолій Дімаров – блискучий майстер слова, стиліст українознавства, людина з величезним почуттям гумору, взірець мужності, патріотизму та правдолюбства. Його творчість посідає одне з чільних місць в українській літературі ХХ ст.  
         У своїх творах А.Дімаров не боявся змальовувати правду про українських людей – часи примусової колективізації, голодомору 1932-1933рр., масові репресії.
    Бібліотекар Сніжана Кириченко ознайомила присутніх з літературною спадщиною письменника. Розповідаючи про книги автора, головну увагу звернули на два романи, в яких були описані відрізки історії на які було покладено суворе табу. Йдеться про його твори «І будуть люди» (1964) та «Біль і гнів» (1974-1980) – історичну епопею про український народ, його долю в ХХ ст..
          Захід закінчився переглядом трейлеру до кінофільму «І будуть люди».




Немає коментарів:

Дописати коментар