понеділок, 30 вересня 2024 р.

НА ЗАХИСТ РІДНОЇ ЗЕМЛІ 

      У перший день жовтня наша держава відзначає одразу два важливих свята – День захисників і захисниць Україна та День українського козацтва, започатковані 2014 року. Із цієї нагоди бібліотекарі Лубенської публічної бібліотеки імені Володимира Малика провели патріотичний брейн-ринг зі студентами ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАУ»
Студенти 20 групи спеціальності «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» під керівництвом  викладача Світлани Дзюби розділилися на дві команди - «Хортиця» і «Козацька Рада». Майбутні фінансисти та банкіри відповідали на каверзні питання, демонструючи власну ерудицію, знання історії та географії України. А між цим до розваг долучилися бібліотекарі. Ірина Ровна ознайомила з історією свята, Марина Кононенко акцентувала увагу на сучасних та історичних постатях захисників Лубен, а Лариса Гончарук ознайомила з правилами змагань. Попри неодноразові тривоги та походи в укриття, брейн-ринг  «Ми – патріоти своєї Батьківщини» пройшов цікаво та драйвово – майбутні фінансисти та банкіри прохали продовжити змагання навіть коли час зустрічі непомітно добіг кінця. А допомогла нам у цьому патріотична гра «Шевченко питає», що має 180 карток із питаннями про культуру, постаті, символи, мову, історію та регіони нашої держави. Це сучасне придбання стало можливим завдяки проєкту «Мобільна бібліотека – територія читання і дозвілля», профінансованим Благодійним фондом «МХП- Громаді».
      - Яка пісня стала символом нашої незламності? Чи є в Україні власна пустеля та де вона знаходиться? – раз по раз лунало в залі.
      - Не поспішайте! Тарас Григорович суворо стежить, щоб ви не піддивлялися відповіді в телефонах! – усміхалися ведучі. 
         Сьогодні День захисників і захисниць України — свято зі сльозами на очах. Адже і дорослі, і діти найбільше мріють, щоб усі вони повернулися додому живими. На кінець літа 2024 року в Україні понад 1 мільйон 300 тисяч ветеранів. Висловлюємо усім їм подяку за мужність та героїзм на захисті нашої Вітчизни.
     #Час_діяти_Україно!
     #Час_діяти_Лубенщино!














Немає коментарів:

Дописати коментар