середа, 16 жовтня 2024 р.

 "МХП – ГРОМАДІ": РАЗОМ РОБИМО ВАЖЛИВЕ! 

       У гостинному колі партнерів, друзів та читачів відбулася презентація проєкту «Мобільна бібліотека – територія читання і дозвілля», який Лубенська публічна бібліотека імені Володимира Малика виграла серед сотень інших, ініційованих Благодійним фондом «МХП- Громаді». До Лубен прибули керівник групи соціального розвитку Північ БФ «МХП- Громаді» Юлія Король та фахівець із соціальних проектів Антон Васильєв. У першу чергу привітав гостей Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, відзначивши постійну підтримку підприємства МХП, що діє на території міста, зокрема, адресну допомогу родинам воїнів та волонтерам.

понеділок, 14 жовтня 2024 р.

Бібліотека – анти стрес для дітей

       Діти з радістю відвідують заняття клубу «Веселі долоньки», організовані щосуботи фахівцями Публічної бібліотеки імені Володимира Малика. Адже для них бібліотекарі влаштовують цікаві майстер класи, добирають для читання захопливі книги, придумують різноманітні завдання, ігри та конкурси, розкриваючи цікаві факти, а також дарують маленькі сюрпризи.

четвер, 10 жовтня 2024 р.

 ДО ЛЮДЕЙ ІЗ КНИГАМИ

      Теплої жовтневої днини працівники Лубенської публічної бібліотеки імені Володимира Малика відгукнулися на запрошення депутата обласної ради , директора Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Лубенської міської ради, партнера проєкту  Наталії Сухонос та прибули книжковим десантом на гостинне подвір’я біля центру.  Працювали «мобільними десантниками» бібліотекарі Віталіна Курильчук, Лариса Гончарук, Сніжана Кириченко та Марина Кононенко разом із директором Валентиною Сьомак.

вівторок, 8 жовтня 2024 р.

 ВІД РОК-МУЗИКИ ДО КОБЗАРЯ

        Днями до Лубенської публічної бібліотеки імені Володимира Малика завітав самобутній виконавець, що разом із колегами по цеху відроджує давні традиції українських мандрівних музикантів.
      Віталій Кобзар - родом із Запоріжжя, а нині мешкає в Ірпені. Гість розповів про архаїчні інструменти братчиків, майстерно виконавши давні українські думи 17 століття та жартівливу пісню про кисіль. Зустріч зі справжнім кобзарем відбулася в Академічному ліцеї імені братів Шеметів.

неділя, 6 жовтня 2024 р.

 Краєзнавчий квест «Кам’яний вік Посулля» в бібліотеці

    «Поринь у найдавніше минуле свого народу та знайди там своє коріння, воно надасть тобі сили, хоробрості та мудрості.» (Людмила Яковлєва)

    «15 тисяч років тому на території нашого краю з’явилися перші поселення людей, наших далеких предків. Про це свідчать археологічні розкопки  Гінцівської стоянки на берегах прадавньої річки Удай…» - такими словами фахівці Публічної бібліотеки імені Володимира Малика відкрили дітям таємничий світ епохи пізнього палеоліту - кам’яної епохи. 

середа, 2 жовтня 2024 р.

 В ГОСТІ ДО СКАРЖИНСЬКОЇ

    Тривають цікаві  зустрічі нашої мобільної книгозбірні. Цього разу працівники Лубенської публічної бібліотеки імені Володимира Малика відвідали один із найбільш віддалених мікрорайонів міста – №8. Бібліотекарі провели захоплюючу історичну розвідку, присвячену відомій меценатці, засновниці музею та кількох шкіл – Катерині Скаржинській. Місце зустрічі обрали не випадково – у гімназії, що носить ім’я славетної землячки. Бібліотекарі Марина Кононенко та Інна Сизоненко ознайомили гімназистів з цікавими фактами життєпису та благодійності Катрусі, продемонструвавши унікальні ретро-світлини, які знімалися у Круглику понад століття тому.

вівторок, 1 жовтня 2024 р.

 На захисті єдиної України

Ми сильні духом, непоборні, вільні,
Із наших вуст звучить, зі зброї і дзвінниць,
Серця й кордони українців нероздільні, -
Із Днем Захисників і Захисниць!
        Сьогодні, 1 жовтня, в Україні у свято Покрови Пресвятої Богородиці відзначають День захисників і захисниць України та День козацтва. 
     З нагоди свята Публічна бібліотека імені Володимира Малика розгорнула в читальній залі книжкову тематичну виставку «На захисті єдиної України».
     На книжкових полицях  виставки експонуються  видання, які  знайомлять з витоками українського лицарства; розвідки про військову майстерність та традиції Війська Запорізького, подвиг героїв Крут, Українських Січових Стрільців та воїнів УПА. Не залишать байдужими документальні видання та спогади  воїнів-захисників, які  й сьогодні продовжують героїчні сторінки нашої історії, захищаючи  кордони від ворогів. Для шанувальників художнього слова – книги про війну та Україну авторів, які стали до лав ЗСУ - Сергій Гридін, Борис Гуменюк, Віталій Запека, Сергій Лойко, Олег Сенцов,  Валерій Пузік, Павло Вишебаба, Артем Чапай, Олег Бородай.