неділя, 6 жовтня 2024 р.

 Краєзнавчий квест «Кам’яний вік Посулля» в бібліотеці

    «Поринь у найдавніше минуле свого народу та знайди там своє коріння, воно надасть тобі сили, хоробрості та мудрості.» (Людмила Яковлєва)

    «15 тисяч років тому на території нашого краю з’явилися перші поселення людей, наших далеких предків. Про це свідчать археологічні розкопки  Гінцівської стоянки на берегах прадавньої річки Удай…» - такими словами фахівці Публічної бібліотеки імені Володимира Малика відкрили дітям таємничий світ епохи пізнього палеоліту - кам’яної епохи. 

   Бібліотекар Лариса Гончарук звернула увагу юних читачів на пізнавальну книгу Людмили Яковлевої «Первісні пригоди дівчинки Уди та мамонтеняти Мо» з фондів книгозбірні. Бібліотекар Сніжана Кириченко розповіла дітям про побут мисливських племен та запросила всіх до цікавих змагань у квесті «Камяний вік Посулля». Учасники краєзнавчого квесту  дружно та вправно пройшли всі сім зупинок маршруту свого «племені». Виконуючи завдання на «стоянках», хлопчики та дівчатка навчилися будувати «первісне житло», прикрашати його захисними амулетами, виконувати танок  «племені», «полювати на мамонтів»  та захищати маленьких звірят. А ще відгадували загадки про явища природи, знаходили книги про тварин та зібрали колекцію метеликів для Малюка первісних людей. Наприкінці квесту діти знайшли також прихований «скарб» у «дикому-предикому лісі» і, звісно, в ньому були солодощі від Малюка. Розважаючись, учасники заходу пізнавали історію рідного краю, вчилися бути згуртованими та кмітливими,  дружелюбними та ввічливими. 




















Немає коментарів:

Дописати коментар