вівторок, 5 травня 2015 р.

Пісні фронтових доріг


Пройде небагато часу і ми будемо відзначати 70- ту річницю Перемоги над нацизмом в Європі та 70- ту річницю завершення Другої світової війни.
Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю історію війні. Не щезне в пам’яті людській, не піде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу. Можна по – різному ставитися до війни, по – різному її називати, але хіба можна забути подвиг тих, хто віддав своє життя за щастя прийдешніх поколінь.

Саме у переддень цієї пам’ятної дати на засідання під назвою «Пісні фронтових доріг» зібралися члени клубу «У дружньому колі».
Пісні воєнних років… Вони і сьогодні, як і в ті далекі часи, хвилюють серця, тривожать душу. Здавалось, декілька куплетів, зовсім проста мелодія, але які великі почуття, відверті хвилювання, скільки пам’ятних подій несуть вони в собі. Доля багатьох пісень особлива, незвичайна. Бібліотекарі абонементу Лубенської ЦРБ ім. В. Малика Наталія Мусієнко та Ніна Бородавка ознайомили  з історіями створення найвідоміших з них. Більшість пісень для присутніх добре знайомі та улюблені, тому з перших акордів вони підхоплювали їх.
В залі панувала хвилююча атмосфера яку підсилювали кадри фронтових доріг, що демонструвалися на екрані. Чудовим обробленням музичної сторінки стали вірші про війну у виконанні Тетяни Торби, Луїзи Яковенко та Галини Материнко.
Серед присутніх були і ті, чиє дитинство обпалене війною. Вони пригадали страшні події, які назавжди закарбувалися в дитячій пам’яті. А Ельвіра Паніна продемонструвала листи з фронту, що зберігаються в її сім’ї.
Згадуючи страхіття тієї війни, неможливо не думати про війну теперішню, не проголошену, що йде на сході нашої країни. У багатьох  з присутніх рідні та близькі приймають участь в АТО. Саме перегуку двох воєн були присвячені поезії Наталії Норки. Вона прочитала власні вірші, які присвятила своєму батькові – розвіднику Другої світової війни та онуку - воїну АТО.

Жодного з присутніх цей захід не залишив байдужим, пам’ять про ті часи навічно залишиться в їх серцях.



Немає коментарів:

Дописати коментар