середу, 6 травня 2015 р.

У століття інформаційних технологій ми все частіше забуваємо, що таке книга. Стара, добра паперова подруга в години навчання або дозвілля. Ви, напевно, ще пам’ятаєте хрускіт сторінок щойно придбаної  книги, запах чорнила. Мудрість, укладена в її обіймах, окриляє нас.
 Та лише книги  живуть вічно. Це безперечний факт для тих, хто любить читати, відкриваючи кожен день щось нове, збагачуючи свій інтелект яскравими барвами та новими ідеями.

Великий філософ Д. Дідро писав: Людина перестає думати, якщо нічого не читає. А наша сучасниця, президент Форуму видавців Олександра Коваль стверджує :Двадцять хвилин на день читання дітям змінять світ на краще.
Тому для працівників  Лубенської центральної районної книгозбірні  ім. Володимира Малика став приємною несподіванкою візит помічника – консультанта  народного депутата України Тараса Кутового - Миколи Лисенка. Микола Якович не просто завітав в бібліотеку. Він  передав для сільських книгозбірень  вибрані твори Василя Симоненка, які побачили світ у видавництві Смолоскип в серії  Шістдесятники. Цілком природно, що нову серію  видань видавництво розпочало творами нашого земляка – Василя Симоненка.  До книжки  “Вибраних творів ” увійшли вже відомі твори і такі, що досі лишаються поза літературно-мистецьким контекстом. Видання цікаве для  учнів і студентів, викладачів, широкого кола  читачів.
Разом з книгами  передані  календарі на 2015 рік, присвячені  80-річчю Василя Симоненка.
Щиро вдячні за чудовий подарунок.




Немає коментарів:

Дописати коментар