суботу, 14 листопада 2015 р.

«Світ фантастики Дяченків»

Під такою назвою оформлено  книжкову поличку на абонементі  ЦРБ ім. Володимира Малика.
Марина та Сергій Дяченки – це не просто сімейний та письменницький дует, це явище, особлива планета у сучасному всесвіті фантастики та фентезі.
Знамените письменницьке подружжя дебютувало романом-фентезі «Брамник» 1994р. З тих пір ними створено 118 авторських книг, які видано та перевидано (разом з перекладами іншими мовами) загальним накладом понад мільйон примірників.
Кількість нагород та премій найпрестижніших конкурсів у царині фантастики, які отримали твори Дяченків незлічити. Вони лауреати премій «Аеліта», «Сигма – Ф», «Факт», «Лілея –НВ», «Піраміда», а на загальноєвропейській конференції фантастів «Єврокон – 2005», що проходила у Глазго (Шотландія), тандем Дяченків отримав звання «кращих письменників-фантастів» Єврорпи.
Чим же взяли Європу ці автори?      Мабуть, своєю парадоксальністю, свіжістю ідей та образів, адже їх романи – це особливий сорт фантастики.
Твори Марини та Сергія Дяченків – не лише хитросплетіння фантастичних подій. Це – поштовх до роздумів над вічними цінностями, над найгострішими проблемами сучасного суспільства. У центрі яких – людина у глибині своїх внутрішніх суперечностей, змальована з неймовірною психологічною достовірністю. А фантастичний сюжет слугує неперевершеним тлом, на якому яскравими вогниками проблискують найпотаємніші закутки людської душі.
Проза Дяченків залишає після себе стійкий післясмак, який дає змогу подивитися на звичайні речі під незвичним кутом.

Тож, запрошуємо всіх бажаючих, завітати на абонемент та ознайомитись з неймовірними та захоплюючими творами Марини та Сергія Дяченків.



Немає коментарів:

Дописати коментар