четвер, 5 листопада 2015 р.

Вітаміни для осіннього читання
 
Малює осінь пензлем кольори…
В садах осінніх опадає листя…
Нарешті час спочинку на порі
Вітає осінь землю з падолистом
І хочеться домашнього тепла,
А ще в дощі шипшинового чаю,
Щоб гарна книжка для душі була,
Ну ось така, щоб душу зігрівала…




Для наймолодших читачів


        Нестайко В.  Дивовижні пригоди в лісовій школі: Секрет Васі Кицина. Енело- лик, Уфа і Жахоб’як/ Всеволод Нестайко; мал. В, Харченка. — X. : ВД «ШКОЛА», 2014. — 128 с. — (Серія «Дитячий бестселер».)

        Легка, життєрадісна, сповнена доброго гумору книга розповідає про веселі, дотепні пригоди зайчика, їжачка та їхніх однокласників, учнів спеціалізованої музичної лісової школи з ведмежою мовою викладання.
Для дітей молодшого та середнього шкільного віку.         
   






       Нестанко В.  Дивовижні пригоди в лісовій школі: Таємний агент Порча і козак Мо­розенко.              Таємниці лісею «Кондор» / Всеволод Нестайко; мал. В. Хар­ченка. — X.: ВД «ШКОЛА», 2014. — 128с. — (Серія «Дитячий бестсе­лер».)

       Легка, життєрадісна» сповнена доброго гумору книга розповідає про веселі» дотепні пригоди зайчика, їжачка та їхніх однокласників, учнів спеціалізованої музичної лісо­вої школи з ведмежою мовою викладання, а також про новостворений пташиний ліцей.
Для дітей молодшого та середнього шкільного віку.






    Казки для хлопчиків. — К.: Компанія ОСМА, 2015. — 96 с.: іл.

    Короткі, але захопливі історії; мало тексту на сторінці, але багато малюнків; цікавий сюжет — саме те, що треба для непосидючих хлопчаків! Саме з допомогою такої книжки можна привернути увагу і, в разі необхідності, вгамувати малюка.

Для дітей молодшого шкільного віку.










Шоколадні вірші про кохання/ М. Савка. – Л. Вид-во старого Лева, 2012,-57 с. і іл.


    Ліндґрен А. Пеппі Довгапанчоха : повість / Астрід Ліндґрен; пер. зі швед. О. Сенюк; худож. А. Джанік’ян. — К. : РІДНА МОВА, 2015. — 312 с.: іл.

     Дівчинка, для якої затісні будь-які рамки, — фантазерка, бунтарка, жартівниця. Неймовірно сильна. Неймовірно щедра. І трішечки самотня. Хочеш подружити з нею? Тоді розгорни мер­щій книжку уславленої шведської письменниці Астрід Ліндґрен і поринь у пригоди Пеппі Довгапанчохи — доньки капітана, який став найсправжнісіньким королем.
     Нестайко В. 3. Олексій, Веселесик і Жарт-Птиця ; Казка про Жарт-Птицю, про братів-чарівників, про Веселицю Прекрасну та її сестер : Казкові повісті / Худож. О. Чичик. — К. : Країна Мрій, 2014. — 96 с.: іл.


    Що воно за істота така — Жарт-Птиця? Жар-птицю всі знають, всі читали у казках про її неймовірну красу. А от вередливий Лесик шукає Жарт-Птицю, щоб урятувати ляльку Гальку, а семеро братів-чаклунів намагаються визволити із полону цю диво-пташку.
Для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.



    Нестайко В. Дивовижні пригоди в лісовій школі: Загадковий Яшка. Сонячний зайчик і Сонячний вовк / Всеволод Нестайко; мал. В. Харченка. — X.: ВД «ШКОЛА», 2014. — 128 с. — (Серія «Дитячий бестселер».)

    Легка, життєрадісна, сповнена доброго гумору книга розповідає про веселі, дотепні пригоди зайчика, їжачка та їхніх однокласників, учнів спеціалізованої музичної лісової школи з ведмежою мовою викладання.
Для дітей молодшого та середнього шкільного віку.






     Забіла Наталя Велика збірка творів. Вірші/ Наталя Забіла; мал. Є. Житник. — X. : ВД «ШКОЛА», 2014. — 320 с.


       Двотомник, який ви тримаєте в руках, містить кращі віршовані та прозові твори На­талі Забіли, яка по праву вважається корифеєм української дитячої літератури.
До збірки не ввійшли деякі твори та окремі фрагменти, що зображували певні істо­ричні та ідеологічні реалії, незрозумілі або ж нецікаві сучасному читачеві.
Збірку призначено для читання дорослими дітям дошкільного віку і для самостійно­го читання — молодшим школярам.


   Рауд Е. Пригоди Муфтика, Півчеревичка та Мохобородька: Котяча облога. Пацюча фортеця / Ено Рауд; пер. О. Завгороднього; мал. В. Харченка. — X. : ВД «ШКОЛА», 2014. — 240 с. (Серія «Дитячий бестселер».)

      Нове видання української версії пригод всесвітньо відомих персонажів естонського письменника Ено Рауда — Муфтика, Півчеревичка та Мохобородька.
Для дітей середнього шкільного віку.



Для школярів





 Стронг. Д. Гармидер у школі/Джеремі Стронг; пер. З анг.- Л.:Вид-во Старого Лева, 2015. – 187 с. : іл.

 
    Костецький А. Г. Незвичайні пригоди і таємниці. Повісті-казки — X.: Белкар-книга, 2014. — 288 с.: іл. — (Скарбничка школяра)
До збірки відомого українського письменника Анатолія Костецького увійшли захоплюючі та повчальні повісті-казки: «Все — як насправді», «Мінімакс — кишеньковий дракон, або День без батьків», «Суперклей Христофора Тюлькіна, або «Вас викрито — здавайтесь!». Герої цих творів — школярі — опиняються у різних незвичайних, а часом і скрутних ситуаціях, достойно виходити з яких їм допомагає дружба, сміливість та винахідливість.

 Павленко М.  Русалонька із 7-В та Загублений у часі/Марина Павленко. – 3-тє вид. стереотип. – Вінниця: Теза, 2013.-215 с. 
     Нестайко В. Одиниця з обманом. П’ятірка з хвостиком. Супер «Б» з «фрикадельками»: Повісті. — X.: Белкар-книга, 2014. — 416 с.: іл. — (Скарбничка школяра).
       Автор книги — відомий дитячий письменник Всеволод Зіновійович Нестайко — написав чимало повістей і оповідань для дітей. Його твори несуть у собі особливий заряд довірли­вості та доброти.
До цієї збірки Всеволода Нестайка увійшли його відомі повісті «Одиниця з обманом» і «П'ятірка з хвостиком» (у новій авторській редакції), а також повість «Супер «Б» з «фрика­дельками». У них вирує шкільне життя з його радощами і при­крощами, веселими і сумними подіями. Героям цих повістей — школярам середніх класів — притаманні найкращі людські якості: щирість і відданість, здатність до співчуття і самопожертви. 



    Рутківський В. Ганнуся. В гості до лісовика: весела пригод. Повість. – Л.: Вид-во Старого Лева, 2014.-230 с. : іл.


     Роздобудько І.  Одного разу... : роман / Ірен Роздобудько; передм. Л. Ворони- ної. — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2015. — 224 с.: іл.
     Одного разу ми народжуємося на світ. Починаємо шукати сенс життя. Робимо помилки. Розчаровуємося. Падаємо. Злітаємо. Віримо. Зневірюємося. Шукаємо вчителів — або самі стаємо вчителями. Любимо — або не знаходимо любові. Спе­речаємось —- або дозволяємо себе переконати. Робимо свій вибір — або пливемо за течією. Віримо, що добро перемагає зло, — або самі стаємо злом.
Одного разу нам усім хочеться повірити в диво.
Приміряти на себе бодай одну його пір’їнку.
Можливо, ця книга — ота пір’їнка.



    Корній Д. Зворотний бік темряви : роман / Дара Корній ; передм. Г. Пагутяк; худож. О. Семякін. — 2-е вид., стереотип. — Хар­ків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2014. — 320 с.: іл.
     Разом зі своїм батьком, темним безсмертним Стрибогом, Мальва перейшла до світу темних. Її наставниця Птаха свідомо пішла на цей учинок, адже вважає, що Мальва са­ма повинна зробити вибір: на чиїй стороні їй залишитися. Могутність дівчини зростає день у день, а знання —- щогодини, та невдовзі вона дізнається про зворотний бік тем­ряви... То чию сторону врешті-решт обере Мальва, адже від цього залежить майбутнє, і не лише її?



   Сайко. О. Новенька та інші історії/ Оксана Сайко.- Л.: Вид-во Старого Лева, 2015. – 185 с.: іл.
    13-річним героям оповідань Оксани Сайко доводить­ся - може, вперше в житті і часто в драматичних ситуа­ціях - зробити рішучий вибір на користь або добра, або зла. Так вони пізнають людей і пізнають себе. Які ме­тоди годяться в боротьбі за перемогу на конкурсі краси? Що робити, коли товариш в біді - бігти за дорослими чи намагатися рятувати самому? Чим «віддячити» не надто доброзичливому учителеві - осудом, а чи співчуттям?..













Для дорослого читання


      Антологія мудрості. Любов. Родина. Афоризми та кри­латі вислови / За ред. Григорія Лат­ника. — К. : Арій, 2014. — 208 с. — (Антологія мудрості)
У цьому виданні зібрано перлини люд­ської мудрості — афоризми та крилаті висло­ви великих мислителів, учених, письменни­ків, поетів, відомих суспільних і політичних діячів різних епох і народів про найпотаємніше, найзагадковіше та найблагородніше люд­ське почуття - любов та всі її прояви. У книзі ви знайдете чимало цінних порад і практич­них рекомендацій. Окремий розділ присвяче­но яскравим і глибоким висловам про шлюб і родину, які будуть цікаві й корисні сучасному читачеві, особливо молоді, та сприятимуть його моральному самовдосконаленню.
Книга призначена для широкого кола чи­тачів.


      Печорна О. Грішниця / Олена Печорна; передм. М. Іванцової. - 2-е вид., стереотип. - Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного До­звілля», 2015. - 288 с.
Її краса стала її прокляттям: чоловіки жадали її — і вони отримали бажане, а вона — невиліковну хворобу. Вона знаходить притулок у глухому селі Чор­нобильської зони. Позаду залишаються понівечене життя в родині пияків, чи то дитбудинок, чи то дім розпусти, зґвалтування за зґвалтуванням і син, яко­го в неї вкрали... Відверта сповідь грішниці, яка понад усе переймалася чужим болем!

 Дочинець. М.  Булава і серце. Великі романи великих людей/ Мирослав Дочинець. – Мукачево: Карпатська вежа. 2012. – 128 с.

     Дочинець. М. Криничар:  Діяріюш найбагатшого чоловіка Мукачівської  Домінії: роман.- Мукачево: Карпат. Вежа, 2013-331 с.

  
    Фіалко Н.І. Зламані жоржини. Тернопіль:
Навчальна книга—Богдан, 2013. —304 с.
    Роман ‘‘Зламані жоржини” оповідає непросту долю вчительки Галини Павлівни Ковальчук.
Карколомний сюжет, несподівані повороти долі головної героїні, заплутані життєві ситуації — саме це вирізняє даний твір з-поміж інших жіночих романів.
Для широкого загалу читачів.
    Соловей О. Є.  Ельза. — Харків: Треант, 2010.— 160 с.
Олег Соловей (народився 21 лютого 1970 р. на Донеч­чині) — поет, прозаїк, літературний критик. Автор кількох поетичних збірок — «Фієста інфікованих» (2000), «Осінній Хадж» (2001), «Камінний Шепіт» (2002), «Аль Катик» (2004), «Конуси і дирижаблі» (2006), «Живі і Мертві» (2007) і книги малої прози — «Танок, який виконують всі дівчатка» (2005). Науковець, кандидат філологічних наук. Засновник і редактор донецького літературно-мистецького альманаху «Кальміюс». Учасник колишнього донецького літугруповання «05Т» Член Асоціяції українських письменників. Мешкає в м. Донецьку.
     Ці короткі, майже скупі оповіді, в яких клекочуть стефаниківські пристрасті та гаряча українська історія разом із сьогоденням, ніби водномить зійшли із гір високого людського духу і підлої ницості, непоказної щирості і лютої неправди. У цих образних та мінімаліст­ських історіях сконденсовано цілі саги УКРАЇНСЬКОГО життя.



    КуяваЖ.  Дерево, що росте в мені : роман / Жанна Куява ; передм. В. Лиса. — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвіл­ля», 2015. — 224 с.
     Кожна людина має душевний стрижень, який є основою її особистості. Таке собі живе дерево, що росте десь у глибині. Це дерево можна виростити й дочекатися плодів... а мож­на й убити. Чеслава не відразу зрозуміла, що жити, зраджуючи себе, вона не здатна. Ма­буть, для того їй треба було знести втрату' коханого, зраду та болісну образу... Але, так чи інакше, щастя чекає на кожного з нас. Треба тільки набратися терпіння.








Немає коментарів:

Дописати коментар