вівторок, 11 квітня 2017 р.

НЕЗАБАРОМ ВЕЛИКДЕНЬ

Співають небо і земля,
Луна хвала над світом,
Бо кожне серце промовля:
Христос Воскрес!
Він – наш Спаситель!


  Виставка-панорама «Великодній декор своїми руками» представлена бібліотечними працівниками у читальному залі районної бібліотеки для дітей ім. О.В.Донченка.
       Маленькі читачі мають змогу ознайомитися з особливостями національних традицій, пов’язаних зі святкуванням в Україні  Воскресіння Христового, яке зробило земне життя людини осмисленим і цілеспрямованим. На виставці представлені різноманітні сувеніри, малюнки, вітальні листівки, виготовлені школярами, композиції з вишивок, а також великодній кошик, наповнений різнобарв’ям писанок.

З великою цікавістю діти мандрують до Писанкового Королівства та дізнаються чимало цікавого про Його Величність Яйце.
         Символом і окрасою Великодня є писанка, яка втілює Христове воскресіння. Це не лише оберіг і важлива складова української культури, народних традицій, а й гарний подарунок дорогій людині.
Живи, писанко! Буди в серцях людей теплі спогади про рідну домівку, вулицю дитинства. Хай звичаї народні передаються із покоління в покоління. Сподіваємось, що писанкарське мистецтво тішитиме красою, дивуватиме фантазією, збагачуватиме дух і душу. 
        Щоб відчути чари і значимість православного Великодня, не обов’язково бути глибоко віруючою людиною. Адже це свято, в першу чергу, про все головне, що є у людей: про добро, про любов, про дітей, про прощення.
Христос Воскрес!






Немає коментарів:

Дописати коментар