понеділок, 3 грудня 2018 р.


День захисту інформації.

       У 1988 році 30 листопада була зафіксована перша масова комп’ютерна епідемія, після якої фахівці почали замислюватись про комплексний підхід до забезпечення інформаційної безпеки. 

   Відтоді 30 листопада проводяться міжнародні конференції із захисту інформації, метою яких є нагадування користувачам про необхідність захисту персональних даних, що зберігаються в комп’ютерах, смартфонах та інших гаджетах.
       Тому саме в цей день у відділі інформаційного сервісу Лубенської центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика працівниками відділу Оксаною Ходоровською та Віталіною Курильчук для Інтернет-користувачів було проведено навчальний тренінг по захисту інформації і Інтернет- мережах.
     Оксана Ходоровська наголосила, що безпека в Інтернеті залежить тільки від кожного з нас. Потрібно не забувати оновлювати антивірусні програми, використовувати складні паролі, які в жодному разі не розголошувати. Особливо бути пильними при роботі на комп’ютерах загального користування.
       На останок Віталіна Курильчук продемонструвала відео, де користувачі могли наочно ознайомитися з можливими хакерськими «атаками» та варіантами захисту від них.






Немає коментарів:

Дописати коментар