середу, 24 липня 2013 р.

   В Лубнах відкрилась книжкова виставка «Знання, що рятують»

«Знання, що рятують» -  саме так називався захід, організований Полтавською обласною молодіжною громадською організацією «Твій Світ» спільно з Лубенською районною бібліотекою ім. В. Малика, що відбувся 23 липня 2013 р. у читальній залі бібліотеки. В рамках заходу до уваги присутніх була представлена експозиція художньої, навчальної, технічної, спеціальної, дитячої літератури, періодичних видань, поліграфічних матеріалів. Учасниками виставки стали наймолодші читачі, що відпочивають під час літніх канікул в оздоровчому таборі університету ім. Драгоманова.
Олександр Чепур, організатор виставки говорить, що тематика видань є різноманітною, але викладена з єдиною метою: отримати уроки толерантності, відчути на скільки ми вразливі перед ВІЛ - інфекцією, а ВІЛ-позитивні люди потребують нашого розуміння та підтримки, отримати інформацію про права людини та передовий досвід роботи громадських організацій.
Офіційну підтримку цьому проекту надала служба в справах дітей виконавчого комітету Лубенської міської ради, долучивши до нього дітей пільгових категорій.
Топ-книгою виставки стала книга «Права дитини», завдяки якій працівники бібліотеки ознайомили учасників з основними правами дітей. А згодом для юних відвідувачів виставки  відбулася інтерактивна навчальна гра « В променях здоров’я».
 Яскравим завершенням заходу стала цікава екскурсія бібліотечною системою, де найбільше всього малечу вразив комп’ютерний зал. Незабутніми стали солодкі подарунки від працівників бібліотеки.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що подібні заходи громадські активісти здійснюють завдяки співпраці з Корпусом мира США в Україні. Робота спрямовується на подолання ВІЛ/СНІДу і популяризацію безпечної поведінки.






Немає коментарів:

Дописати коментар