середу, 17 вересня 2014 р.

Книги-новинки

 Булда М. І. Щодень ішли у небуття…: Голодомор 1932 – 1933 рр. у Чорнухинському р-н Полтав. обл./ М. І Булда. – Гадяч: Гадяч, 2013. – 156 с.
Це друга книга члена Асоціації дослідників голодоморів в Україні, присвячена трагічним сторінкам історії – Голодомору 1932-1933 рр. в одному з невеликих сільських районів України. На основі архівних документів, книг реєстрації смертей показано, як голодне лихоліття щоденно лютувало на чорнухинській землі.
Книга адресована широкому колу читачів, не байдужих до історії рідного краю.



 Лубни на вітрах історії: 20 – 21 ст.: [роздуми ветеранів місцевого самоврядування Лубенщини, кн. 1-ша]/ Під ред. І. П. Гончарова. – Лубни: Інтер Парк, 2013. – 266 с.
 Книга присвячується 1025-річчю м. Лубни та 70-й річниці визволення його від імені німецько-фашистських загарбників.
У ній висвітлюються реальні події історії міста, ролі місцевих органів влади в розвитку промисловості, транспорту, зв’язку, житлово-комунального господарства, соціально-культурного забезпечення населення в період другої половини ХХ – початку ХХІ століть.


 Лубни на вітрах історії: 20 – 21 ст.: [роздуми ветеранів місцевого самоврядування Лубенщини, кн. 2-га]/ Під ред. І. П. Гончарова. – Лубни: Інтер Парк, 2013. – 266 с.
Книга присвячується 1025-річчю м. Лубни та 70-й річниці визволення його від імені німецько-фашистських загарбників.
У ній висвітлюються реальні події історії міста, ролі місцевих органів влади в розвитку промисловості, транспорту, зв’язку, житлово-комунального господарства, соціально-культурного забезпечення населення в період другої половини ХХ – початку ХХІ століть.
У книзі вміщено також матеріали про святкуваня 1025-ої річниці з часу заснування Лубен і 70-ої річниці визволення від німецько-фашистських загарбників, загальні висновки редакційної колегії про події останніх десятиліть нашої історії.


 Полтавській області – 75 років: зб. документів та матеріалів – Полтава: ТОВ «АСМІ», 2013. – 260 с.

У збірнику представлено 173 документи, що характеризують соціально-економічний, політичний, культурний та духовний розвиток Полтавщини від 1937 року до сьогодення.
Окремо представлено розділ фотодокументів.
Для істориків, краєзнавців, викладачів, учнів та студентів навчальних закладів а також всіх, хто цікавиться історією рідного краю.



 Неживий О. І. Життя у слові: джерелознавча проблематика творчості Григора Тютюнника: монографія/ О. І. Неживий. – К.: ВЦ «Академія», 2014. – 224 с.

 У монографії досліджено проблему текстологічної достовірності численних видань творів Григора Тютюнника.
Адресована літературознавцям, філологам, учителям-словесникам, аспірантам, студентам, усім, хто цікавиться українською літературою.



 Неживий О. Із ім’ям Тараса Шевченка: навч. посіб.-антологія/ О. Неживий. – Луганськ: Янтар, 2014. – 158 с.
У цьому виданні-літературознавчі нариси про українських письменників Володимира Сосюру, Григора Тютюнника, Івана та Надію Світличних, Миколу Руденка, Василя Голобородька – лауреатів Національної премії України імені Тараса Шевченка, життя і творчість яких назавжди поєдналися з нашим краєм – Луганщиною. Навчальний посібник-антологія містить художні твори цих письменників, а також вірші-присвяти, адресовані їм, написані переважно митцями Луганщини.


 Манойленко Ю. А. Стежкою трави: зб. віршів/ Ю. А. Манойленко. – Миргород: ТОВ Вид-во «Миргород», 2014. – 130 с.

У збірці віршів сучасної української поетеси Юлії Манойленко «Стежкою трави» засобами художнього слова відкривається всесвіт людських душ. У поєднанні з національними традиціями, віруваннями нашого народу ми отримуємо чудові зразки української духовності та краси почуттів.




 Саливон С. М. Патріот/ С. М. Саливон. – Лубни: Інтер Парк, 2014. – 78 с.

Кожна людська епоха народжує митців, які, ідучи на крок попереду часу, ведуть у майбутнє суспільство. Автор це яскраво підтверджує.
Книга автора «Патріот» розрахована на широке коло читачів.






 Сурмач С. І. Зимові вогні/ С. І. Сурмач. –Сімферополь: ДОЛЯ,2008. – 80 с.













  Сурмач С. І. Я, Віра…: вінок сонетів/ С. І. Сурмач. – Сімферополь: Доля,2012.-40с.: іл.
Книга «Я, Віра…» є творчим з’єднанням поезії та народного мистецтва. Віра Сергіївна Роїк – видатна людина свого часу, герой України, вишивальниця, яка залишила нам сотні своїх творів, десятки учнів по всій країні, та за її межами.
Сергій Сурмач – поет, що присвятив Вірі Роїк вінок сонетів, в якому він глибоко і яскраво розповідає, як би від особи самої Віри, про її життя, роздуми та мрії. Талант Роїк і талант Сурмача – це сповідальність митців, це творчий заповіт, в якому, як в дзеркалі, упізнається і час, і душа, і віра істинного багатства нашої землі – її народу.


Хало О. І. Благословенні на любов: поеми, вірші/ О. І. Хало. – Миргород: ТОВ Вид-во «Миргород», 2014. – 288 с.
 У книзі відтворено найпотаємніші пориви людського серця, що непідвладні вікам, чистоту взаємин у неповторному сяйві кохання Олександра Пушкіна і Анни Керн, Тараса Шевченка і Варвари Рєпніної, самопожертву ради добра та мистецтва художниці Катерини Білокур і внучки Ярослава Мудрого – Едінги. Осяйне слово письменниці торкає душу глибоким ліризмом, стверджувальним пафосом жіночої любові, на якій стоїть світ. 



  Житинський О. М. Посульські мотиви/ О. М. Житинський. – Полтава: ПП Шевченко Р. В., 2010. – 132 с.: іл.
Заслужений працівник культури України, художній керівник самодіяльного народного хору «Родослав», знаний посольський пісне дар Олександр Житинський, автоб збірників «Калинова сопілка» та «Срібні ручаї» дарує вдячним шанувальникам української пісні «Посульські мотиви».




Негенбля И. Е.: биоблиогр. Указатель/ И. Е. Негенбля. – Якутск: Якутский край, 2013. – 152 с.: фот.

Биобиблиографический указатель о писателе, журналисте, кандидате исторических наук И. Е. Негенбле включает библиографию книг, очерков, статей, интервью, заметок, воспоминаний и литературы о нем. Хронологический охват материала с 1962 по 2013 гг.

Немає коментарів:

Дописати коментар