середу, 25 січня 2017 р.

ЮВІЛЕЙ КАЗКАРЯ-ФІЛОСОФА

       27 січня цього року минає 185 років від дня народження відомого на весь світ англійського казкаря-характерника Льюїса Керролла. Його ювілей можна з цілковитою впевненістю назвати ювілеєм знаної кожному школяреві Аліси. Не багато і світовій літературі творів з такою блискучою долею, як у цієї дивовижної «двосерійної» філософської казки. Про це нагадають, зокрема, усе нові й нові її переклади. До них беруться як професійні перекладачі, так і оригінальні автори. Чим же пояснити таке рідкісне зацікавлення цим твором?

Щоб дати відповідь на це питання, працівники районної бібліотеки для дітей ім. Олеся Донченка напередодні ювілею Льюїса Керролла запропонували своїм відвідувачам книжкову виставку його творів. Тож кожен читач має змогу самостійно відповісти на питання, чим близька йому Аліса. І не лише школярі з цікавістю перегортають сторінки відомої книги. Адже вона має глибинний шар, перемежований філософськими, логічними, фізико-математичними та життєво-побутовими асоціаціями.
Пропонуємо вам пригадати крилаті вислови із всесвітньовідомого твору, сенс яких ми розуміємо, лише дорослішаючи, і запрошуємо відвідати стіни бібліотеки.
Треба бігти з усіх ніг, щоб тільки залишатися на місці, а щоб кудись потрапити, треба бігти як мінімум удвічі швидше!
В усьому є своя мораль, потрібно тільки вміти її знайти!
Знаєш, одна з найсерйозніших втрат в битві – це втрата голови.
Мало хто знаходить вихід, деякі не бачать його, навіть якщо знайдуть, а багато хто навіть не шукає.
Якби кожна людина займалася своєю справою, Земля б крутилася швидше.


Немає коментарів:

Дописати коментар