вівторок, 31 січня 2017 р.

До дня пам’яті героїв Крут

    Україна щороку вшановує пам’ять молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути. Ця битва з 1918 року стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній ідеї, а її дата – 29 січня – днем національної трагедії, днем пам’яті героїв Крут.
      До цієї дати в читальній залі Лубенської центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика 30 січня пройшла патріотична година «Ніколи Україні не забути цих юних душ нескорений політ». Завідувачка відділом обслуговування Олена Самойленко розповіла студентам Лубенського медичного училища про бій під Крутами, наголосивши на тому, що ця історична подія не лише знаменує день скорботи за українською молоддю, а й день величі української нації. Також студенти ознайомились з історичною поличкою «Юні оборонці Батьківщини», на якій представлена література з зазначеної теми.
Наприкінці заходу завідувачка відділом інформаційного сервісу Оксана Ходоровська представила присутнім для перегляду фільм «Лист без конверта» з циклу «Невідома Україна».




Немає коментарів:

Дописати коментар