понеділок, 27 листопада 2017 р.

"Незалежності й свободи вітер вирвався на волю"

      21 листопада в нашій країні відзначається День Гідності і Свободи, встановлений відповідно до Указу Президента України №872/2014 від 13-го листопада 2014 року.
     З нагоди пам'ятної дати  до Центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика 24 листопада завітали учні 9-В класу Лубенської ЗОШ №2, 3 на урок пам’яті «Незалежності й свободи вітер вирвався на волю». Захід розпочався хвилиною мовчання за загиблими під час революційних подій в Україні 2013-2014 років. Віталій Мороз, учасник Революції Гідності та ведучий нічної варти Майдану, розповів школярам про трагічні події в Києві та зіграв  на бандурі гімн нашої держави, який щоденно лунав під час протестів.
Олександр Жданенко, також очевидець подій на Євромайдані та учасник АТО, поділився з присутніми власними спогадами та закликав за будь-яких обставин залишатися патріотами своєї Батьківщини.
А письменник Олександр Печора познайомив учнів зі своїми віршами, присвяченими героям Небесної Сотні.
    На закінчення заходу завідувач відділом обслуговування Олена Самойленко закликала юних патріотів пам’ятати тих, хто віддав життя за кращу долю України! Адже:
Герої не вмирають, а живуть!
Їх імена лишаються із нами.
Нехай Господь благословить наш путь
До миру  й спокою в відновленій державі!








Немає коментарів:

Дописати коментар