пʼятницю, 24 листопада 2017 р.

День Гідності та Свободи.

      Година історичної дати «Хто за свободу вийшов проти смерті, тому немає смерті на землі» приурочена до Дня Гідності та Свободи, пройшла в Левкромоданівській сільській бібліотеці.
   Бібліотекар Світлана Чупайда розповіла про Євромайдан, який  розпочався 21 листопада 2013 року, коли небайдужі до долі України громадяни вийшли на Майдан Незалежності у Києві на знак протесту проти відмови  підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Пізніше протести народу проти режиму Віктора Януковича отримали назву «Революція Гідності».
   
Про події осені 2013 року та зими 2014 року розповідають і матеріали книжкової виставки «Україна – територія гідності і свободи». Присутні пригадали хроніку Євромайдану та познайомились зі спогадами людей, які провели на ньому три місяці, були свідками побиття та розстрілу активістів, які боролись та змінили Україну. Читачка Світлана Гриценко продекламувала вірш Валентини Нестеренко з книги «Сльози України». 
    На закінчення заходу бібліотекар закликала односельців зробити все  залежне, щоб події Євромайдану не забулись, а подвиг героїв Небесної сотні не був марним.


Немає коментарів:

Дописати коментар