понеділок, 3 грудня 2018 р.

Планування діяльності бібліотек Лубенської ЦБС на 2019 рік.


  30 листопада на базі Лубенської центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика відбувся семінар – практикум для бібліотечних працівників Лубенського району за темою «Планування роботи бібліотек на 2019 рік: пріоритети діяльності в роботі з громадою». Відкрила семінар директор ЦБС Валентина Сьомак. Вона інформувала присутніх про роботу обласного семінару – наради директорів «Від інформаційної установи до соціокультурного центру громади: трансформація публічних бібліотек», в якому брала участь 28 – 29. 11. 2018 року та привітала бібліотекаря І категорії Губської сільської книгозбірні Олександру Цебро з перемогою в обласному конкурсі «Краща сільська бібліотека-філія» та передала їй  сертифікат на придбання книг на суму 2000 гривень від Української бібліотечної асоціації та літературу від Полтавської обласної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського. У своєму бібліотеки - філії виступі Валентина Іванівна розкрила основні вимоги до звітності та пріоритетні напрямки діяльності закладів у 2019 році.
Вона звернула увагу на удосконалення вже існуючих та запровадження інноваційних послуг бібліотек, які покликані зробити бібліотеку «третім простором» для громади. Окреслила завдання по передачі бібліотек, що знаходяться на території Засульської та Синчанської ОТГ з 1 січня 2019 року.
   Методист  І категорії Лідія Іваненко розповіла про основні напрямки діяльності бібліотек у 2019 році: задоволення інформаційних, професійних, освітніх та культурно-творчих інтересів різних категорій користувачів, сприяння національно-патріотичному вихованню, популяризація краєзнавства, інформування громади про події з історії і сьогодення краю.
  Провідний бібліограф Наталя Замараєва познайомила бібліотекарів з вимогами до звітності з  бібліографічно - інформаційної роботи та познайомила з формами популяризації сучасної українського літератури.
    У своєму виступі провідний методист Тетяна Сафронова  наголосила, що плануючи діяльність, кожна бібліотека повинна позиціонувати себе, як громадський центр, формувати образ відкритого закладу культури, що надає не лише інформаційні послуги, але й сприяє інтелектуальному, творчому розвитку особистості та організації змістовного дозвілля населення.
Власним досвідом створення центру місцевої активності громади на базі сільської бібліотеки  поділилися  завідувач Тарандинцівської сільської бібліотеки Любов Таркані та  бібліотекар 2 категорії Карпилівської книгозбірні Галина Мощіль.
Під час професійного спілкування всі учасники семінару мали змогу поставити запитання та почути на них кваліфіковану відповідь спеціалістів структурних підрозділів центральної книгозбірні.




Немає коментарів:

Дописати коментар