вівторок, 15 жовтня 2019 р.

Козацькій славі жити у віках

      В історії українського народу особливе місце посідає козацтво. Епоха козацтва створила багатогранну, глибоку духовність, що стала гордістю і окрасою української історії та культури.  Козаки уславилися героїчною боротьбою. Вони були на чолі національно-визвольної боротьби українського народу. Їх історичне значення важко переоцінити. 13 жовтня в Левко-Ромоданівській сільській бібліотеці пройшла година історії «Україно моя, ти козацькою славою гідна».
До присутніх, учнів 5-8 класів, звернулась бібліотекар Світлана Чупайда, привітала з прийдешніми святами і повідала про славні козацькі традиції та героїчні звитяги, про  походи, життя на Січі. Діти дізналися цікавинки про козацькі звичаї та написання запорожцями листа  турецькому султану. Жваво і цікаво пройшла вікторина «Веселий козак», хлопчики та дівчатка активно відповідали на запитання. На заході звучали пісні та поезія у виконанні Максима Осадчого та Марка Феденка.
     Оскільки 2014 року Указом Президента України до  свята Покрови  ще додалося свято  День захисника України, тож згадали й про сьогодення.  Наші земляки продовжують  героїчні традиції своїх предків, вже п’ятий рік поспіль захищаючи  незалежність нашої держави на Сході України.
     По закінченні заходу бібліотекар презентувала присутнім книжкову викладку «Моя Україна – колиска козацької волі», на якій представлені художні твори про добу козаччини в Україні, про її славних синів непереможених і незламних видатних представників Запорізької Січі.

Немає коментарів:

Дописати коментар