понеділок, 28 жовтня 2019 р.

Фахове спілкування бібліотекарів дитячих книгозбірень Полтавщини.


Лубенська міська бібліотека для дітей радо вітала у своїх стінах          колег із усієї Полтавщини, учасників  виїзного  семінару-практикуму  «Модернізація змісту діяльності спеціалізованих бібліотек для дітей Полтавщини в реаліях сьогодення», який організували  та провели фахівці Полтавської обласної бібліотеки для дітей ім. Панаса Мирного в рамках реалізації бібліотечного проекту «Територія бібліотечного успіху». В семінарі  взяли участь  працівники  Лубенської районної бібліотеки для дітей ім. О. Донченка, центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика та Березотіцької СБФ.

Програма професійної зустрічі була змістовно насиченою, цікавою та корисною, виступи спікерів торкалися актуальних питань діяльності дитячих бібліотек, проблемних моментів,  перспектив та можливостей в організації дитячого читання.  
Ми стоїмо на порозі того, що практично все переміщається у віртуальний простір. Використання інформаційних технологій у роботі дитячих бібліотек значно розширює форми і методи популяризації книги. Презентаційний виступ продюсера анімаційних фільмів Ірини Сахалтуєвої  переконав нас, що, безперечно, буктрейлери та мультиплікаційні стрічки - це ті засоби завдяки яким покоління Z, яке має особливе тяжіння до віртуального мистецтва, можна привернути до книги, до читання, до бібліотеки.
Коло питань, що розглядалися, також стосувалися ролі бібліотечного краєзнавства, як джерела популяризації історії рідного краю, українських звичаїв та традицій серед користувачів-дітей;  формування інформаційного та дозвіллєвого простору дитячих книгозбірень;  урізноманітнення форм соціокультурної  діяльності; основ медіаграмотності,  як елементу медіаосвіти та методики донесення її змісту  до юних користувачів.  
Діяльність сучасної бібліотеки неможлива без впровадження інновацій та творчості у її роботу, тим паче дитячу. Тож, недаремно, особливо зацікавили нас інноваційні ідеї, придбані на Міжрегіональному ярмарку «Бібліокре@тив – 2019», які презентувала провідний методист обласної книгозбірні Олена Тарасенко.  Ці творчі та креативні ідеї бібліотекарів з усієї України ми з радістю підхопимо та  використаємо  у роботі з користувачами-дітьми у бібліотечних закладах Лубенської ЦБС.
А ще були моменти неабиякого позитиву – це нагородження переможців обласних творчих  конкурсів. Наші юні читачі теж відзначені грамотами: Оксана Старовойт (с. Ждани) та Вікторія Михайленко (с. Березоточа) у конкурсі есе «Діти єднають Україну», а Едуард Сербу (м. Лубни) за перемогу у літературному конкурсі «Творчі канікули».










                                                                      




Немає коментарів:

Дописати коментар