пʼятницю, 15 травня 2020 р.

Вітер мандрів кличе до Європи

      Щороку у третю неділю травня вже традиційно в Україні відзначають День Європи. Його ідея народилася на початку 2003 року. Святкування - це важливий крок у зміцненні самоідентифікації нашої держави як європейської, причетної до традицій і цінностей континенту. 
       Слово "Європа" для кожного українця вже стало знаковим і означає значно більше, ніж частина світу, в якій ми живемо. З географічним розташуванням нам пощастило: ми народилися  в її географічному центрі. Українці не лише територіально перебувають в серці континенту, а й ментально. Наші земляки стали видатними діячами науки і культури, справили  значний вплив на інші галузі європейського життя. 
      Нині наша держава прагне стати повноцінним членом спільної родини.  Традиційно, в день святкування, Лубенська центральна районна бібліотека імені Володимира Малика проводила низку заходів покликаних ознайомити краян з життям  та культурою  Європи. Однак  цього року через пандемію та карантинні обмеження бібліотеки не мають змоги організовувати публічні зустрічі. Пропонуємо вашій увазі вікторину та віртуальну мандрівку котрі представлять вам столиці та архітектурні пам’ятки Європи.

Вікторина «Столиці Європи»

1. Символом якої столиці є Брандербурзькі ворота 
2. Яке місто розташоване на річці Вісла 
3. В якій столиці знаходиться Вестмінстерський палац.  
4. В якій столиці популярна корида 
5. «Вічним містом» називають 
6. Найпівнічніша столиця  Європи 
7. Найхолодніше місто світу 
8. Столиця  країни законодавиця світової моди 
9. Назва якого міста перекладається як «за горою» 
10. Найсхідніша столиця країни в Європі 
11. Серцем якого міста вважають Акрополь 
12. Яка столиця має назву «світле місто» 
13. Держава в місті 
14. Яка столиця дала назву вальсу 
15. Символом якого міста є пам’ятник героїні казки Г.Х. Андерсена 
16. Місто велосипедів 
17. Столиця, що дала назву капусті 

Відповіді до вікторини «Столиці Європи»

1. (Берлін), 2. (Варшава), 3. (Лондон), 4. (Мадрид), 5. (Рим), 6. (Рейк’явік), 7. (Гельсінкі), 8. (Париж), 9. (Загреб), 10. (Лісабон), 11. (Афіни), 12. (Белград), 13. (Ватикан), 14. (Відень), 15. (Копенгаген), 16. (Амстердам), 17. (Брюссель).

Віртуальна мандрівка

Немає коментарів:

Дописати коментар