пʼятницю, 16 вересня 2022 р.

Краєзнавчий хронометр «Князі Вишневецькі: відродження Лубен»

В ці вересневі дні лубенці, закохані в своє прекрасне місто святкують його День народження. Долучилася до  святкування і книгозбірня                  ім. Володимира Малика, запросивши  своїх користувачів на зустріч з краєзнавцем Сергієм Швецовим та методистом  дитячо-юнацького клубу спортивного орієнтування і туризму «Валтекс» Миколою Полонським.

Захід пройшов в теплій, щирій, довірливій атмосфері. 

Період  Вишневеччини видався надзвичайно цікавим для всіх присутніх на заході: і для підлітків, і для людей старшого покоління. Розповідь Сергія Швецова про князів Вишневецьких, яка приховувала багато секретів і загадок та супроводжувалася відео презентацією дуже сподобалася учасникам заходу. 

Не менш захопливою була презентація Миколи Миколайовича  Полонського, який  познайомив присутніх з картографічними матеріалами  різних років періоду Вишневеччини.

  Звичайно, і  після заходу залишилося  ще багато невідомого. Але все ж, як стверджують сучасники, в першій половині 17 ст. Лубни дійсно були одним з найбільших і найпрекрасніших  міст України.

В заході взяв участь Леонід Шабля, ветеран АТО, який наголосив на важливості популяризації історично - краєзнавчої тематики серед  підростаючого покоління.

Під час заходу  присутні  мали можливість ознайомилися з розгорнутою викладкою літератури «Князі Вишневецькі в історії краю».












Немає коментарів:

Дописати коментар