середу, 7 вересня 2022 р.


Професійне спілкування бібліотекарів Лубенської громади

     6 вересня на базі Публічної бібліотеки імені Володимира Малика відбувся семінар-практикум з підвищення кваліфікації завідувачів сільських  бібліотек-філій за темою «Книжкова виставка – це наука та мистецтво».
Професійне спілкування розпочала директор Публічної бібліотеки Валентина Сьомак, яка акцентувала увагу присутніх на організації роботи бібліотек Лубенської територіальної громади в умовах війни та окреслила окремі завдання та цілі, які завдали  робочий тон  заходу. Також Валентина Іванівна відзначила бібліотекарів, які організували юних користувачів до участі у Всеукраїнському конкурсі із правового просвітництва «Конституція для всіх: і великих, і малих» та передала подяки та невеличкі призи дітям.

Формування та збереження бібліотечних фондів – одне із основних завдань роботи всіх бібліотечних установ. Тож, провідний бібліотекар відділу комплектування та обробки літератури Ніна Бородавка акцентувала увагу на поточній роботі з фондами, надала додаткову інформацію щодо правильності оформлення документів на списання літератури.
Продовжила професійний захід провідний методист відділу організаційно-методичної роботи Наталія Мусієнко, яка висвітлила питання організації візуального простору бібліотеки. Методист зауважила, що виставкова діяльність була і залишається важливою складовою бібліотечного обслуговування, популяризації книжкового фонду, висвітлення актуальних питань сьогодення. Тож увазі колег були представлені, як традиційні, так і нові цікаві формати бібліотечної виставки.
     Провідний бібліограф Наталія Замараєва у своєму виступі звернула увагу присутніх на оформлення боковин стелажів, зазначивши, що для покращення поінформованості користувачів з історії рідного краю бажано використовувати поєднання візуального та друкованого матеріалу краєзнавчого характеру. 
     Представлений бібліотечним працівникам матеріал, дав поштовх по-новому поглянути на організацію наочних форм популяризації літератури  та згодом втілити цікаві ідеї у своїй книгозбірнях.









Немає коментарів:

Дописати коментар