середу, 21 грудня 2022 р.

«Я – України син по духу і по крові...»

     У ці непрості воєнні часи Публічна бібліотека імені Володимира Малика   продовжує популяризувати  творчі набутки літераторів - земляків. 
21 грудня в день зимового сонцестояння, «у пору мрій, глибоких снів, у пору хуртовин і леду» відбулася презентація книг та нових віршів  «Поклик лелеки», «Крилаті катрени», «Двокрилля». Їх автор, відомий поет, гуморист, пісняр – Олександр ПЕЧОРА, який  добре знає, що зі своїм словом є до кого йти, що його поезія, народжена душею, обов’язково знайде відгук у чиємусь серці. Тож і цього дня, незважаючи на відсутність світла, зібралися шанувальники поетичного слова нашого земляка. 
Зустріч відбулася у невимушеному форматі. Автор щиро ділився з присутніми усім, що вабило, бентежило, а іноді і краяло серце.
Збірка Олександра Печори «Поклик лелеки»(2021) вмістила все - думки без гриму, про рідне, близьке, суто українське. Громадянські мотиви пристрасної поезії автора легко переплітаються з пейзажно - філософськими та інтимними, додають віри і любові. Тому так  схвильовано вони звучали в авторському виконанні поета-патріота, симоненкознавця, правдолюба.
В передмові  до книги «Душа, розіп’ята на  семи вітрах» відомий український поет Михайло Шевченко написав: «Коли читаю Олександра Печору, то інколи мимоволі співчуваю йому - таким болем пройняте його слово. Навіть у тих віршах яким він обрав сатиричний характер». І це правда. 
Багато творів Олександра покладено на музику. На презентації деякі  з них звучали, на жаль, в запису: «Вогонь перемоги», «Понад усе нам - Україна», т.ін. Пісенні твори Олександра Печори щедро уквітчували і уквітчують художню самодіяльність рідно краю і не тільки.
Автор з натхненням читав присутнім короткі, влучні, незабутні катрени та поетичні шедеври з «Двокрилля».
Книжки Олександра Печори, а їх уже двадцять, є гідним дарунком всім любителям поезії, а літературна Лубенщина повнюється новими  збірками поезій, яка стануть перлинками багатої української поезії. 
З нагоди презентації в бібліотеці  була оформлена книжкова виставка творів «Просто світити».
Насамкінець Олександра привітали лубенський художник Олександр Мірошниченко та директор книгозбірні Валентина Сьомак. В їх словах  звучали побажання літератору і надалі радувати лубенців бурхливим, разючим поетичним словом, де «рідна Україна – нам понад усе», а головне завдання кожного громадянина держави - «жити і мислити українно".
        ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!

 








Немає коментарів:

Дописати коментар