неділю, 25 грудня 2022 р.

«Торкаюсь крильми небес…»

      Війна завжди відлунюється гострим болем в серцях людей. На ні війна, ні відсутність електроенергії не може завадити людям, поринути у світ поезії Ніни Шаварської у світлиці Публічної бібліотеки імені Володимира Малика. Захід розпочався з альманаху «Нескорена Україна», упорядником якого є Ніна Григорівна. До збірки увійшли твори 105 авторів з різних куточків України та діаспори, зокрема і твори наших поетів-земляків: Ніни Шаварської, Раїси Плотникової, Лариси Галич та Юлії Манойленко.

    В цій збірці багато болю і гніву, а ще більше – любові. Любові до нашої землі, до України, віри в її незламність і перемогу над ворогом.

    Та незважаючи на невеселий, а подекуди й трагічний настрій збірки, атмосфера панувала світла і душевна. Своєю зворушливою замальовкою про руде кошеня розвіяла смуток письменниця Раїса Плотникова, романтичного настрою додав Володимир Матяш романсом на вірш пані Ніни «Я вас уже не встигну розлюбити…»

    Поетичні збірки Ніни Шаварської не зберігаються в шухлядах. Вони не втратять своєї популярності, бо написані за велінням серця. Пані Ніна – поетеса з широким діапазоном тем, її твори вирізняються поетичною довершеністю.













Немає коментарів:

Дописати коментар