понеділок, 12 червня 2023 р.

 Онлайн навчання методистів Публічної бібліотеки ім. В. Малика

    8 червня 2023 року працівники відділу організаційно – методичної, довідково – бібліографічної та інформаційної роботи та відділу комплектування та обробки літератури Публічної бібліотеки імені Володимира Малика взяли участь у Дні методиста «Організація діяльності бібліотек в сучасних умовах», який підготував та провів в онлайн форматі науково – методичний відділ Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського.

    Фахове навчання було насиченим та дієвим, орієнтованим на ознайомлення методичних працівників з нагальними завданнями, які потребують детального вивчення та реалізації найближчим часом. 

     Третього березня Уряд схвалив Стратегію розвитку читання на період до 2032 року «Читання як життєва стратегія», розроблену Міністерством культури та інформаційної політики України. З основними напрямками та операційним планом її реалізації на 2023 – 2025 роки присутніх ознайомила Тетяна Зеленська, учений секретар ПОУНБ ім. І. П. Котляревського.

     Про пакет організаційно – розпорядчої та первинно – облікової документації у бібліотечних закладах говорила Любов Чорноволенко, завідувач науково – методичного відділу ПОУНБ ім. І. П. Котляревського. Також Любов Іванівна надала присутнім консультацію щодо правил заповнення бібліотечної статистичної звітності за оновленими формами.

     Валентина Співак, головний бібліотекар науково – методичного відділу, розкрила функції та завдання методичного забезпечення діяльності бібліотек на сучасному етапі, а завідувач відділу формування фондів, Оксана Кирилова підкреслила, що в бібліотеках області необхідно постійно проводити  роботу з документними фондами, звільняти їх від застарілої літератури та враховувати Рекомендації Міністерства культури та інформаційної політики України щодо актуалізації бібліотечних фондів. 

     Практичні підказки використання таблиць ЕXCEL у бібліотечній роботі на дала Тетяна Литвиненко, завідувач сектору «Вікно в Америку» відділу документів іноземними мовами.

     Цікавим для нас був досвід колег з Полтавської, Кременчуцької, Хорольської та Решетилівської бібліотечних мереж, які представили свою різноаспектну роботу під час методичного фрістайлу «Бібліотеки як центри підтримки та згуртування громади під час війни». 

     День навчання методистів видався корисним, інформативним, багато цікавої та цінної інформації ми отримали. Щиро вдячні організаторам за змістовне та конструктивне спілкування.  








Немає коментарів:

Дописати коментар