середу, 17 червня 2015 р.

Тобі, пісне, любов моя!

Погожого літнього дня абонемент центральної районної бібліотеки ім.В.Малика знову зібрав своїх давніх друзів, членів клубу «У дружньому колі» на чергове засідання під назвою «Тобі, пісне, любов моя!»
Тему заходу було обрано не випадково, адже перше півріччя 2015 року видалося щедрим на ювілеї творчих особистостей.
Цьогорічні ювіляри: Ігор Шамо та Дмитро Гнатюк, Ліна Костенко та Вадим Крищенко, Василь Зінкевич та Юрій Рибчинський – справжні Гуру нашої культури, носії генетичного Коду Нації, Атланти, що тримають українське пісенне небо над усіма нами. Це наш український край, наша щедра співуча земля народила їх. Під шелест золотого колосся, під правічний виспів Дніпра, з води й роси черпали вони наснагу та силу, вростали корінням у рідну землю і могутньо простирали крону свого таланту, що розквітав, на славу рідній Україні. Так, вони на вівтар нашої Батьківщини поклали свій талант і жар своїх душ.
Бібліотекар Наталія Мусієнко у своїй розповіді вдало переплела біографії ювілярів із музичними композиціями та ліричними рядками. Гармонійна єдність слова й музики демонструвала неперевершені висоти творчості ювілярів, розкривала їх найпотаємніші думки та прагнення, представляла їх громадянську позицію та ставлення до такого непростого і багатогранного життя.
Мелодія слова, що заполонила затишну залу бібліотеки не залишила байдужим жодного із присутніх. Вони слухали розповіді, доповнювали, читали улюблені поезії ювілярів і співали разом з виконавцями добре знані пісні. Найбільш активними були Луїза Яковенко, Галина Материнко та Наталія Норка, Марія Білик, Надія Ночовна.
Атмосфера піднесення та одухотворення панувала у залі. Недарма ж кажуть: хто співає, той подвійно молиться, а сплетіння поезії й музики, які зіткані із добро та любові, ще й до того ж окрилює, просвітлює людські душі, наповнює теплом та щирістю.






Немає коментарів:

Дописати коментар