четвер, 25 червня 2015 р.

          В Лубнах відзначили кращі проекти соціальної дії

Десять проектів соціальної дії було створено учасниками тренінгів, що проходили в Лубнах за програмою «Активні громадяни» Британської Ради в Україні. Завдяки роботі фасилітаторів програми Юлії Поди та Софії Якименко активна студентська молодь міста дискутувала про розбудову громади, ділилася власними знаннями і навичками та представила власні проекти соціальної дії. Заняття проходили 22 – 24  червня 2015 року у Лубенській центральній районній бібліотеці ім. Малика, а організувала їх Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ».

«Серед ідей проектів є і створення груп підтримки для тимчасово переміщених осіб, старт серії екологічних заходів в партнерстві з соціально відповідальним бізнесом, створення центру творчого розвитку дитини, проект підтримки молодіжних нових медіа тощо», - говорить Олександр Чепур, керівник організації.
Під час тренінгу  активісти визначали свою культурну та особистісну ідентичність, вчилися знаходити спільну мову та долати суспільні стереотипи.  Після жвавих дискусій дійшла справа і до створення проектів соціальної дії.
«Тренінг був надзвичайно корисним, адже ми навчилися працювати в команді, знайшли однодумців і запропонували власні ідеї, які плануємо реалізувати», - говорить студентка Лубенського медичного училища Матяш Дар’я.
У результаті  тренінгових занять була розроблена ціла низка цікавих проектів.
«Учасники отримали інструменти для поліпшення  взаємодії між представниками різних волонтерських, громадських організацій заради розвитку. Якщо ці проекти не залишаться ідеями  - громаді дуже пощастить», - переконана Світлана Скиба, начальник відділу в справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Лубенської міської ради.  
Нагадаємо, ще один подібний тренінг для громадських активістів, працівників бібліотек, підприємців, журналістів пройшов в Лубнах в травні за підтримки Британської Ради.








Немає коментарів:

Дописати коментар