пʼятницю, 5 лютого 2016 р.

День професійного спілкування: 

«Підсумки діяльності бібліотек ЦБС за 2015 рік»

      5 лютого 2016 року відбулась виробнича нарада працівників Лубенської  централізованої бібліотечної системи, на якій було підведено підсумки роботи книгозбірень району за 2015 рік, проаналізовано виконання основних показників роботи та намічено основні завдання на 2016 рік.
       Аналіз діяльності бібліотек Лубенської ЦБС за минулий рік зробила директор Валентина Сьомак. У своєму виступі вона наголосила на тому, що головним напрямком роботи було гасло «Бібліотека – центр громади: зростаймо разом» та . детально зупинилася на електронній звітності (ЕСМаР), яка  здійснюватиметься  з 10 лютого 2016 року.
     Завідувачка  відділом організаційно-методичної  роботи Тетяна Сафронова та методист Лідія Іваненко надали сільським працівникам методичні поради та консультації відповідно до реалізації пріоритетних завдань 2016 року: «Національно - патріотичне виховання користувачів бібліотек», «Соціальна ефективність діяльності бібліотек. Якісне планування-шлях до успіху».
     Учасники  наради отримали  інформацію щодо участі  бібліотек в конкурсі «Найкращий читач - 2016»   та  в проекті «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках» за підтримки Європейського Союзу (програма «Еразмус +»). 
    Планування - річ відповідальна. Адже план роботи має відображати зміст, різноманітність форм і методів роботи, за допомогою яких реалізується місія бібліотеки і вирішуються завдання, що стоять перед нею. Передусім, план роботи має бути орієнтований на інформаційні та соціокультурні потреби  користувачів бібліотеки. І, звичайно, відображати діяльність бібліотеки як соціальної  установи, що чутливо реагує на всі соціально значимі події, що відбуваються у суспільстві.                           
Сьогодні до бібліотеки приходять не тільки за  книгою чи інформацією, а й задля спілкування, для відтворення душевного комфорту. Тому бібліотеки мають невпинно йти вперед, працювати на благо громади села і для кожного громадянина окремо.





Немає коментарів:

Дописати коментар