вівторок, 2 лютого 2016 р.

        Європа стає ближчою в центральній районній бібліотеці імені Володимира Малика.

      Лубенська центральна районна бібліотека ім. В. Малика   перемогла  у конкурсі  за проектом  Української  бібліотечної асоціації «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках» за підтримки Європейського Союзу (програма «Еразмус +»). У конкурсі взяло участь 163 бібліотеки з усіх областей України. Конкурсне журі відібрало 83 бібліотеки, у яких в 2016 році буде створено Пункт європейської інформації (Пункт ЄІ). Серед них і чотири  бібліотеки з Полтавської області  отримали  унікальну можливість  брати  участь у  реалізації  просвітницьких,  інформаційних, навчальних, промоційних  заходів, спрямованих на популяризацію  європейських  цінностей. Центри, які будуть створені у Полтаві, Лубнах, Кременчузі та Комсомольську  нададуть доступ  усім зацікавленим особам (студентам, викладачам, журналістам, підприємцям) до інформаційних ресурсів та електронних баз даних матеріалів щодо функціонування інституцій Європейського Союзу та інших європейських організацій, економіки, можливостей навчання, участі в наукових, молодіжних  та інших програмах ЄС.
     Бібліотеки-переможниці отримають:  пристрої для читання електронних ресурсів та збереження електронної інформації;
      - методичний посібник “Пункти європейської інформації в бібліотеках: технологія створення та механізми популяризації інформації про ЄС та євроінтеграцію України”;
      - набір рекламно-інформаційних матеріалів, сувенірів про ЄС та євроінтеграцію до Дня Європи та заходів бібліотеки.
        Бібліотекарі  пройдуть дводенне навчання у Головному тренінговому центрі для бібліотекарів у м. Києві за напрямом “Пункти європейської інформації в бібліотеках: організація і методика роботи”;  формуватимуть веб-інформаційну платформу «Громадський європейський майданчик» та стануть учасниками груп у соціальних мережах;  представлятимуть власний досвід у щоквартальному «Віснику ЦЄІ та пунктів ЄІ».
Лубенська  центральна районна бібліотека імені Володимира Малика  рік свого 95-річчя  розпочинає з перемоги!

Немає коментарів:

Дописати коментар