вівторок, 2 лютого 2016 р.

Невичерпна криниця Василя Зінкевича


      Василь Зінкевич – це епоха в історії української пісні. Істинно та влучно про нього сказав автор та виконавець Анатолій Матвійчук:  «Василь Зінкевич – справжній Гуру нашої культури, Атлант, що тримає українське пісенне небо над усіма нами».
      Витоки творчості співака беруть початок із легендарної «Червоної рути» і до нині у його доробку немає випадкових пісень. Кожна з них – це титанічна праця розуму, таланту, серця, яка іноді триває місяці. «Марічка» та «Скрипка грає», «Ясени» та «Мамина світлиця», «Ніби вчора» та «На березі життя», «Шлях до Тараса» та «Новий день над Україною» у шедевральному виконанні В. Зінкевича – то золотий фонд національної культури. У цих піснях – доля України, співака і кожного з нас.

        Слухачі культурно – мистецького факультету міського центру соціального обслуговування населення мали змогу доторкнутися до щедрого грона таланту В. Зінкевича. Бібліотекарі абонементу центральної районної бібліотеки ім. В. Малика  Наталія Мусієнко та Ніна Бородавка посприяли їм у цьому. Вони в рамках проекту «Пісенна палітра України» підготували годину творчості «Невичерпна криниця Василя Зінкевича», де презентували пісенну спадщину виконавця.
        Присутні не лише поринули у світ творчості співака, а й пригадали його перебування у Лубнах, на святкуванні 1000-ліття міста, висловили власні почуття та емоції, викликані  прослуханими  улюбленими піснями.



Немає коментарів:

Дописати коментар