четвер, 7 червня 2018 р.

Філософія активного довголіття

    У світі, що активно старіє, здорове довголіття є одним із найважливіших чинників соціальної політики.  Старіння є природним явищем і зупинити його неможливо, але запобігти хворобам, зберегти здоров’я – завдання цілком здійсненне. Здоровий спосіб життя – це саме той фактор, що сприяє підтримці фізичного і психічного благополуччя, збільшенню тривалості активного життя людини.
   Учасниці клубу «У дружньому колі» центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика на своєму літньому засіданні долучилися до надзвичайно важливої теми «Здорове харчування та активне довголіття». Запрошений експерт з даного питання, консультант-дієтолог Наталія Ківа, ознайомила присутніх з «Пірамідою харчування людей старшого віку». У своєму виступі вона зазначила, що їжа повинна бути різноманітною, збалансованою задля забезпечення організму всіма необхідними поживними речовинами, вітамінами та мінералами. Окремо зупинилася  на важливості насичення організму питною  водою. По закінченні розповіді Наталія Ківа  професійно і аргументовано відповіла  на запитання присутніх.
   Чеський письменник Ян Ларрі казав: «Найдовше живуть люди веселі, ті що не сумують, ідуть життям з піснею». Саме на користь співу, музики та дотепного гумору вказали в своїх виступах учасниці клубу: Галина Білодід, Галина Ірклієнко та Луїза Яковенко.
   Про вплив сучасних побутових приладів та гаджетів на організм людини розповіла Наталія Ларікова.
    Працівники бібліотеки підготували експрес-порадник «Маленькі хитрощі для вашого здоров’я», до якого активно долучилися і члени клубу. Вони поділилися власними секретами дієтичної смачної кулінарії, вправами домашньої гімнастики та методами релаксації.
    Увазі присутніх були запропоновані відеоролики,  презентації на тему бесіди,  а також оформлено інформаційні книжкові викладки  «Мистецтво бути здоровим» та «Ліки навколо нас».
    Завершився захід фізкультурною разминкою на свіжому повітрі  та спільним фото.










Немає коментарів:

Дописати коментар