середу, 14 лютого 2024 р.

 ВІД УСЬОГО СЕРЦЯ

     На День усіх закоханих - 14 лютого у Публічній бібліотеці імені Малика відбулося романтик-шоу "Хто не горить - той не запалює". А допомогли його зробити цікавим та романтичним вихованці літературно-мистецького клубу "Червлені щити" та театрального клубу "Посмішка", що діють на базі нашої книгозбірні.
      Справжній Валентин, роль якого бездоганно виконав учень гімназії "ПРОСВІТ" Анатолій Бистров, розповів про історію появи свята,  першу Валентинку та про особливості святкування Дня закоханих в різних країнах світу. Учні 8-В академічного ліцею імені братів Шеметів - Максим Нікітченко та Вікторія Авдієнко (класний керівник Олена Больбот) не лише зіграли героїв роману Ліни Костенко "Маруся Чурай", а й переповіли історичну канву подій, на фоні яких розгорталася історія любові легендарної піснярки Марусі та козака Полтавського полку Гриця. Доповнив сюжет уривок з фільму та знаменита пісня, що стала народною "Ой, не ходи, Грицю..."
  Студенти Лубенського фахового медичного коледжу - Олександр Лишко та Анастасія Стилик (група Ф-10) по-сучасному інтерпретували кохання Ромео та Джульєтти в соцмережах:
Хештег Ромео. Нащо ти Ромео?
Зміни нікнейм, сховайсь за аватарку...
Як ні - то присягни мені в коханні
І більше я не буду Капулетті... 
      Група підтримки - а це студентська молодь Лубенського фахового медичного коледжу під керівництвом вчителя-методиста Людмили Науменко, групи Ф-10 та Ф-20 теж не лишилися осторонь дійства. Усі бажаючі мали змогу взяти участь у перформенсі "Від усього серця". Читали сонети Шекспіра, вірші про любов Ганни Горенко (Анни Ахматової), Олександра Козинця, Сергія Жадана,  Олександра Ірванця, а на винагороду отримали від Валентина солодке серце.
      "День Валентина - не лише день закоханих. 14 лютого також святкують Міжнародний день дарування книг. Тож ми раді, що нині до нашої бібліотечної родини долучилася молодь, а напередодні книгозбірня отримала від краян дуже приємні дарунки - прозові та віршовані видання. Отож всі ми тут - закохані у книги", - зазначила директор бібліотеки Валентина Сьомак, що цього дня також долучилася до перформенсу, зачитавши рядки з Ліни Костенко, звичайно, про любов.

























Немає коментарів:

Дописати коментар