пʼятницю, 2 лютого 2024 р.

 БІБЛІОТЕКА - СЬОГОДЕННЯ, МАЙБУТТЯ 

    2 лютого у Публічній бібліотеці імені Володимира Малика відбувся семінар бібліотечних працівників. Тема наради - "Бібліотечна галузь Лубенщини: сьогодення і візії майбутнього. Підсумки роботи за 2023 рік, завдання на 2024".
     У своєму виступі директор Валентина Сьомак звернула увагу на впровадження сучасних інноваційних технологій в просторі книгозбірні та відзначила проблематику функціонування бібліотечної галузі в умовах воєнного стану. "Сучасні бібліотеки - це хаби та інформаційні центри громади. Це - стратегія промоції читання та охоплення всіх категорій читачів, особливо молоді", - наголосила Валентина Іванівна.
      Далі методист Лідія Іваненко зробила оглядову аналітику роботи бібліотек за минулий рік.
     Повідний методист Наталія Мусієнко наголосила на важливих аспектах бібліотечної діяльності та більш детально торкнулася актуального питання безбар'єрності. "Тримаємо руку на пульсі, впроваджуємо вебдоступність та інклюзивний вебдизайн. Вивчаємо можливість цифрових технологій для людей з обмеженими можливостями, залучаємо їх до соціокультурних заходів. А це - маломобільні групи населення (інваліди, пенсіонери, тимчасова втрата мобільності внаслідок травм та інші). Зокрема, працюємо над впровадженням україномовного застосунку "Digital Inclusion" для безбар'єрного спілкування", - наголосила Наталія Іванівна.
      Провідний бібліограф Наталія Замараєва ознайомила учасників із практичним кейсом функціонування бібліотеки як центру комунікації в громаді, між іншого спинившись на видах інформаційних довідок, які надає бібліотекар.
    Повідний бібліотекар Віталіна Курильчук презентувала використання хештегів у соцмережах та особливості функціонування блогів. 
       Учасники наради-семінару також отримали профі-поради від Ніни Бородавки стосовно актуальних питань комплектування фондів. Присутні обговорили участь у різноманітних конкурсах читання та інших нагальних питаннях функціонування бібліотек у соціумі громади.










Немає коментарів:

Дописати коментар