пʼятницю, 16 лютого 2024 р.

 ГОДИНА ЄДНОСТІ

Тримаймось! Разом - ми велика сила.
Й не забуваймо: Батьківщина в нас одна.
Тут бились прадіди і землю кров'ю вмили. 
Єднаймося! Хай згине ця війна! 
       16 лютого на патріотичну зустріч до Публічної бібліотеки імені Володимира Малика з нагоди Дня Єдності завітали учні сьомих класів гімназії "ПРОСВІТ" ЛМР під керівництвом педагогів - Алли Рєпнікової та Євгенія Сало, котрим не байдуже патріотичне виховання молоді. Адже саме цього дня два роки тому в Україні було проголошено День Єднання. Це свято започатковано Президентом у лютому 2022 року задля єдності народу на тлі повідомлень про можливу війну. А вже за 8 днів почалося повномасштабне вторгнення росії в Україну.
       "Що таке єдність?" - цікавляться в юних гостей книгозбірні.
        "Спільність цілей та інтересів, мета, що об'єднує!" - лунає в залі.
    Далі бібліотекарі Лариса Гончарук та Сніжана Кириченко підготували цікаві конкурси-пантоміми на знання прислів'їв про згуртованість. Бібліотекар Марина Кононенко зачитала уривок із балади нашого славного земляка Володимира Малика "Воєвода Дмитро", провівши аналогію між героїчною обороною Києва 1240-го року від орди Батия та не менш звитяжними подіями 2022-го року і діями київського ТРО. Інна Сизоненко прочитала вірш "У єдності - народу сила!" А діти, поділившись на команди: "Княжичі", "Січові стрільці","Козаки" та "Захисники" довели, що:
     Якщо ми об'єднуємося, то ми - щити нашої держави.
     Згода заходу і сходу - єдність нашого народу.
Був справжній віршований патріотичний флеш-моб, демонструвалися відеокліпи про єдність та уривок із кінофільму "Захар Беркут". А на пам'ять про зустріч всі присутні отримали квітку єдності.
      День єднання - молоде, але прекрасне свято, котре об'єднує наш народ у нелегкі часи сьогодення. Адже разом - нас багато, нас - не подолати.











Немає коментарів:

Дописати коментар