четвер, 15 лютого 2024 р.

 ДО ДНЯ ДАРУВАННЯ КНИГИ

       Учора, до Міжнародного дня дарування книги Публічна бібліотека імені Володимира Малика отримала відразу шість вартісних та приємних книг. Перші чотири надійшли поштою. Це - сучасна літературна критика високого пера та не меншої вартості. Зокрема, до уваги викладачів та студентів у нашій книгозбірні відтепер є:
     - Тамара Гундорова "Леся Українка - книги Сивілли", Vivat, 2023 рік, 304 с. Спроба переосмислення біографії відомої письменниці, у якій переплелися хвороба, творчість та любов.
      - "Агатангел Кримський - Іван Франко. Епістолярні діалоги (1890-1904)", Фоліо, 2022, 478 с. Вперше увазі читачів представлено повний обсяг листування відомих людей українського Паноптикуму, з розлогими рефлексіями на події кінця ХІХ століття.
      - Оксана Забужко "Філософія української ідеї та європейський контекст. Франківський період" та "Шевченків міф України - спроба філософського аналізу". П'яте та шосте видання. Київ, 2023 192 с, 234с. Авторський метод інтерпретації класичних текстів свого часу спричинив ефект бомби та скандалізував літературних критиків і публіцистів.
     Ці видання книгозбірня отримала завдяки меценатському дарунку нашої землячки, не байдужої читачки та популяризаторки книг - Тетяни Осауленко. Це не перший цінний дарунок пані Тетяни, що нині мешкає в Німеччині, але не забуває про наш край. Тож і колектив, і читачі вельми вдячні за такі цінні видання.
      Другий дарунок ми отримали від наших постійних читачок - Софії Гарамась та її мами. Софійка радо відвідує клуб "Веселі долоньки", що діє на базі бібліотеки, тож із задоволенням ділиться улюбленою книгою. Це Корал Ріплі "Хранительки моря". А мама нашої юної читачки подарувала книгу Лораль Гунель "Бог завжди подорожує інкогніто", на яку у читачів вже є попередній запит.
     Отож книжкові новинки вже чекають, аби їх взяли до рук.




Немає коментарів:

Дописати коментар