четвер, 25 квітня 2024 р.

 Жива бібліотека "У СВІТІ ПРОФЕСІЙ"

       Звідки отримати відповіді на питання, що вас цікавлять, обираючи майбутній фах? Як зорієнтуватися у життєвому виборі професії?  Досить легко, коли з тобою щиро та відверто спілкується... Жива Книга! Нині Публічна бібліотека імені Володимира Малика перетворилася на своєрідний майданчик, де  молодь 8 класів Української класичної гімназії зустрілася з кваліфікованими та різногалузевими фахівцями. Спочатку ведуча заходу - бібліотекар Інна Сизоненко запропонувала учням відгадати професію за її описом. Далі присутні розділилися на групи. А позаяк професійні поради мали формат живої бібліотеки, кожен спеціаліст отримав роль певної книги. Ними стали:
  Віталій Шокодько - інструктор відділу рекрутингу Лубенського районного ТЦК та соціальної підтримки.
     Віталій Крамаренко - юрист, депутат Лубенської міської ради.
     Марина Кононенко - журналіст, письменниця та краєзнавець.
     Анна Лохматова - бухгалтер.
    Ігор Кошовий та Максим Базелевський - представники Лубенського районного управління ДСНС. 
     "Книгу" можна було замовити, але "читати" не більше 15 хвилин, при цьому фахівці мали право відповідати на одні й ті ж питання, достроково завершити розмову або не відповідати на певні питання взагалі. Спілкування було цікавим та насиченим. Гості щиро й неупереджено пояснили власне бачення обраного фаху, поділилися нюансами та секретами професії. Кожен учасник живої бібліотеки отримав цікавий досвід, а всі "книги" були чемно прочитані гімназистами, що вже найближчим часом будуть обирати в житті власну професійну стежку.
    Такий захід Публічна бібліотека ім. Володимира Малика проводить щорічно, в рамках тижня  дитячої та юнацької книги.
    Дякуємо за творчий підхід та не заангажованість справжнім професіоналам своєї справи, а нашому юному поколінню бажаємо обирати саме свою професію, що приноситиме не лише матеріальне, а й моральне задоволення!













Немає коментарів:

Дописати коментар