понеділок, 16 вересня 2024 р.

 У Лубнах стартував сезон  Мобільної бібліотеки.

    Бібліотечний вересень … Йде по світу віками начитана Осінь…Тож і  Мобільна бібліотека книгозбірні  імені Володимира Малика розпочала  свою діяльність. Ставши переможцем конкурсу «Час діяти, Україно!» від БО « БФ «МХП-громаді», бібліотека тепер в своєму арсеналі має: трьохколісний велосипед (велорикша), ноутбук, акустичну систему, настільні ігри.  Ведеться робота по освоєнню коштів спів фінансування, за які будуть прибрані  палатки, розкладний столик, повербанк, мішки  для сидінь та книги сучасних українських  письменників. Все це дає можливість забезпечувати доступ жителів громади до культурних та освітніх ресурсів, популяризації книги та читання, можливість організації альтернативних форм проведення для них дозвілля в мікрорайонах міста Лубни.

 #Хаб_цифрової_освіти

#дія_цифрова_освіта

#бібліотека_хаб

#ХАБИ_ЦИФРОВОЇ_ОСВІТИ #ДІЯОСВІТА

     У Хабі цифрової освіти Публічної бібліотеки ім. Володимира Малика продовжуєють надавати безкоштовні консультації щодо можливостей його величності – КОМП'ЮТЕРА, та мережі Інтернет. Адже  Хаб цифрової освіти – це простір, де кожен може отримати навички цифрової грамотності.

середа, 11 вересня 2024 р.

 «В мені завжди жив перш над усе українець…»

       11 вересня 1864 року  у селі Пушкарне (нині Грабовське) на Сумщині народився Павло Арсенович Грабовський, поет, лірик, публіцист.

      Драматичний життєвий і творчий шлях випав на долю Павла Грабовського.  Політичний засланець, замолоду одірваний од рідної землі, серед якутських тундр і снігів поет зумів викохати велику любов до рідного краю й народу.

понеділок, 9 вересня 2024 р.

 ХРАНИТЕЛЬКА НАШОЇ СТАРОВИНИ

       Бібліотечний вересень розпочався в Лубенській публічній бібліотеці імені Володимира Малика цікавим та незаангажованим перформансом «Хранителька історії і людей» з нагоди красивого ювілею колоритної, яскравої, невгамовної, творчої, талановитої лубенської письменниці Ганни Кревської.
      Авторка семи книг про людей нашого краю, членкиня Національних спілок письменників та журналістів України, лауреатка обласних та всеукраїнських премій, чиї твори перекладені на кілька іноземних мов на прохання своїх шанувальників зібрала в стінах центральної книгозбірні імені Володимира Малика, де віднедавна  працює, колег, друзів та прихильників свого таланту, людей небайдужих до Слова.

неділя, 8 вересня 2024 р.

 Оберіг для воїна

       7 вересня в Публічній бібліотеці імені Володимира Малика з метою підтримки воїнів, які захищають незалежність і територіальну цілісність України, пройшов майстер-клас «Оберіг для воїна».

     Учасники дитячого клубу «Веселі долоньки» під керівництвом  бібліотекаря Лариси Гончарук виготовляли патріотичні жовто-блакитні браслети. У дружньому колі та з гарним настроєм діти вчилися плетінню, поєднуючи патріотичні кольори. Крок за кроком, відпрацьовуючи навики, маленькі патріоти створили оригінальні яскраві обереги, які додаватимуть сил нашим воїнам. Хлопчики та дівчатка також з любов’ю підготували патріотичні малюнки. Діти щиро вірять, що малюнки-обереги захищатимуть наших воїнів на Сході, тому до роботи віднеслися дуже відповідально, серйозно та творчо. 

вівторок, 3 вересня 2024 р.

 Служити Богу й Україні

  Я сплетена уся із України
  з найпотаємніших землі цієї див.
  Пульсує в жилах сік тії калини,
  що козаком прапрадід ще садив.
 
      Тетяна Домашенко – поетеса, лауреат літературної премії імені Василя Симоненка, громадський діяч, носій християнської етики. Сповнена любові до рідної землі, а її життєве і творче гасло – «Бог і Україна – понад  усе». Письменниця - активна учасниця Євромайдану, авторка вислову «Небесна сотня», а слово її римоване – то своєрідна зброя.