понеділок, 9 вересня 2024 р.

 ХРАНИТЕЛЬКА НАШОЇ СТАРОВИНИ

       Бібліотечний вересень розпочався в Лубенській публічній бібліотеці імені Володимира Малика цікавим та незаангажованим перформансом «Хранителька історії і людей» з нагоди красивого ювілею колоритної, яскравої, невгамовної, творчої, талановитої лубенської письменниці Ганни Кревської.
      Авторка семи книг про людей нашого краю, членкиня Національних спілок письменників та журналістів України, лауреатка обласних та всеукраїнських премій, чиї твори перекладені на кілька іноземних мов на прохання своїх шанувальників зібрала в стінах центральної книгозбірні імені Володимира Малика, де віднедавна  працює, колег, друзів та прихильників свого таланту, людей небайдужих до Слова.
      Працівники книгозбірні підготували бук трейлер та інсталяцію "Стежкою старого сливника", де фігурувала частина родового спадку письменниці, що надихає її на творчість: прабабина керсетка, бабусине німецьке намисто, старовинні фото та пояси і звичайно - сливи, якими пригостили всіх присутніх. А розпочав перформанс... старий "кофейник" періоду Першої світової війни, у якому зберігалася родинна історія "Пувиці". Героїня зустрічі втілила її разом із сином, учнем Академічного ліцею імені братів Шеметів - Всеволодом Кононенком.
     Ведуча перформансу Інна Сизоненко ознайомила присутніх із творчою біографією письменниці, а Лариса Гончарук презентувала історичну трилогію Ганни Кревської: Монастирські сливи, Прядиво роду та КульБАБОВА стежка.
     Начальник Управління культури і мистецтв виконавчого комітету Лубенської міської ради, вітаючи письменницю, наголосив на самобутності її творчості та майстерності її пера та відзначив високий професійний рівень заходу та новизну творчих підходів колективу бібліотеки до організації соціокультурних заходів. А депутати Лубенської міської ради Тетяна Алексєєва і Катерина Скуратовська говорили про її непересічний талант, наповнений силою народних джерел та  бажали, аби душу радували нові книги і любов читачів. Адже всі вони написані з любов’ю до тих, що попри всі випробування нашої історії лишилися ЛЮДЬМИ. Присутні були захоплені емоційною, колоритною, цікавою розповіддю письменниці про себе, свій рід, свою трилогію.
    Захід пройшов у теплій щирій атмосфері.
















Немає коментарів:

Дописати коментар