вівторок, 3 вересня 2024 р.

 Служити Богу й Україні

  Я сплетена уся із України
  з найпотаємніших землі цієї див.
  Пульсує в жилах сік тії калини,
  що козаком прапрадід ще садив.
 
      Тетяна Домашенко – поетеса, лауреат літературної премії імені Василя Симоненка, громадський діяч, носій християнської етики. Сповнена любові до рідної землі, а її життєве і творче гасло – «Бог і Україна – понад  усе». Письменниця - активна учасниця Євромайдану, авторка вислову «Небесна сотня», а слово її римоване – то своєрідна зброя. 
      Тетяна Домашенко  – шанована гостя на Лубенщині. В бібліотеках на творчих зустрічах та презентаціях нових книг неодноразово лунало її палке слово. 
     З нагоди 70-літнього ювілею поетеси в Публічній бібліотеці імені Володимира Малика розгорнуто книжкову викладку «Служити Богу й Україні». У поетичних збірках, представлених на викладці: «Калинове намисто», «Небесна сотня воїнів Майдану», «Ангели-охоронці» , «Служити богу й Україні», «Я - Україна» авторка передає почуття любові до України, рідного краю. Вірші Тетяни Домашенко завжди на вістрі часу, бо допомагають долати безвихідь, заохочують до дії та зміцнюють дух. Адже вони - про наших сучасників, про історичні доленосні події в Україні. Й одразу приходить усвідомлення, що саме нашому поколінню випала велика честь творити майбутнє України.


Немає коментарів:

Дописати коментар