пʼятниця, 30 серпня 2024 р.

 МОБІЛІЗАЦІЯ БІБЛІОТЕКИ – ЗНАЙ НАШИХ! 

      Бути публічною книгозбірнею означає досяжність та змогу отримати книгу будь-якому мешканцю громади. А що робити, коли здоров’я, відстань чи справи роблять для вас бібліотеку недосяжною? Що ж, тоді книга прийде до вас! Щойно Лубенська публічна бібліотека імені В. Малика отримала мобільний засіб для доставки книг – велорикшу! А до неї у чарівній скринці – популярні та розвиваючі ігри для юних читачів та новенький ноутбук. Усі ці вкрай потрібні надбання стали можливі завдяки проєкту «Мобільна бібліотека – територія читання і дозвілля», який книгозбірня виграла серед сотень інших, ініційованих  Благодійним фондом «МХП- Громаді» . До речі, явище мобільної бібліотеки виникло ще кілька століть тому. Вважається, що перша пересувна бібліотека з'явилася в Англії наприкінці 1850-х років. А вже в 70-х роках ХХ століття пересувні книгозбірні «Бібліотека на колесах» та «Мандрівний бібліотечний центр» виникли в США. В ті ж роки працювали мобільні бібліотеки і в нашому регіоні. 

       Благодійний фонд «МХП – Громаді» розпочав свою діяльність ще 2015 року, аби допомогти громадам вирішити низку загальних питань. Нині фонд працює у 13 областях та понад 700 населених пунктах нашої країни, реалізуючи  освітні, соціальні та культурні ініціативи.

     «Сподіваємося, жителі віддалених мікрорайонів нашого міста вже цієї осені оцінять мобілізовану бібліотеку,  а ми подбаємо, щоб дозвілля наших читачів було цікавим та приємним. Найближчим часом відбудеться подальше забезпечення мобільної бібліотеки за рахунок співфінансування з місцевого бюджету», - зазначає директор Публічної бібліотеки імені Володимира Малика Валентина Сьомак.

#ЧасДіятиУкраїно!

#ЧасДіятиЛубенщино!








Немає коментарів:

Дописати коментар