вівторок, 6 серпня 2024 р.

 Фіточаювання в Оріхівській бібліотеці

      Ще в далеку давнину, люди помітили, що в багатьох рослинах прихована цілюща сила, тому почали використовувати їх для лікування хвороб, які полегшували страждання хворих.
       Перших лікарів називали знахарями, тому що вони багато знали про цілющі властивості кожної рослини. Виготовляли з них мазі, примочки, трав'яні чаї. Сьогодні про трав'яні чаї знову заговорили і це пов'язано не тільки з модою, але й з бажанням людей вживати натуральний продукт, який не тільки смачний, а й корисний - володіє різноманітними лікувальними властивостями.
        В рамках проєкту «Бібліотеки за здоровий спосіб життя» у філію 21 Оріхівська сільська бібліотека завітали учасники клубу "Берегиня" на бібліотечні посиденьки "Фіточаювання у здравниці пані Природи". Завідувач книгозбірні Наталія Кадігроб розповіла про користь та застосування лікарських рослин, їх збирання, сушіння та зберігання. Цінним доповненням розповіді була презентація довідників лікарських рослин.
      Чай з липи, ромашки, чебрецю, меліси, м'яти, смородини, малини із задоволенням смакували присутні, обмінювалися враженнями про різноманітні смаки духмяного напою та, звісно, ділилися власним досвідом застосування лікарських трав. Тож присутні отримали не лише заряд енергії та гарний настрій, але й цінну інформацію.




Немає коментарів:

Дописати коментар